Vista del TecnoCampus.

L'economia i la promoció de Mataró, nou debat del cicle 'Col·loquis de Ciutat'

La cita és aquest dijous dia 2 a les 19.30h a l'Ateneu de la Fundació Iluro, pel 35è aniversari de Capgròs

Capgròs celebra aquest dijous, dia 2 de maig, el segon debat del cicle Col·loquis de Ciutat que promou pel 35è aniversari de la revista. Després de la sessió inaugural celebrada dijous 25 d’abril, dedicada al comerç, en aquesta ocasió el col·loqui se centrarà en l’economia de Mataró i en la promoció de ciutat. El cicle, que també s’emmarca en la proximitat de les eleccions municipals del 26 de maig, clourà el proper dia 9 amb un debat sobre seguretat i convivència. L’objectiu d’aquests col·loquis és analitzar els principals temes que preocupen avui els mataronins, de la mà d’experts en cada una de les matèries. Tots ells tenen lloc durant tres dijous consecutius a les 19.30h a l’Ateneu de la Fundació Iluro, al cor de Mataró. Estan moderats pel periodista de Capgròs Vern Bueno, són gratuïts i oberts a tothom, i no cal fer reserva. Tarinas, Aliança Mataró, Nexotech i Dra. Nogueras són els patrocinadors i ajuden a fer possible el cicle. El debat es transmetrà en directe i per streaming, respectivament, a Mataró Ràdio i Mataró Televisió. 

Després de la crisi del tèxtil i de la construcció que encara s’arrosseguen, amb el TecnoCampus com a projecte consolidat, Mataró afronta un futur incert però ple de possibilitats. El col·loqui d’aquest dijous dia 2 analitzarà quin és el camí que ha de seguir la ciutat per enfortir la seva economia, assenyalant les seves fortaleses i debilitats, tot plegat lligat amb l’àmbit de promoció de ciutat; és a dir, com situar Mataró en el mapa. Ho farà amb tres experts en la matèria a la ciutat: el director gerent de l’empresa Hartmann, Jordi Guinovart; la directora de l’hotel Atenea Port de Mataró, Marta Marimon; i el director general de la Fundació TecnoCampus, Josep Lluís Checa. 

Hartmann és una de les empreses més importants que hi ha a la capital del Maresme. El seu director general de Hartmann explicarà en aquest col·loqui, per què van escollir Mataró i no un altre emplaçament, què els aporta la ciutat, i quines avantatges competitives els suposa situar-se aquí. A més, aportarà la seva opinió sobre les fortaleses i debilitats de Mataró com a ciutat per a fer-hi negocis i per a dur-hi a terme activitat empresarial: quins són els seus punts forts i també, quins aspectes haurien de millorar.

Mataró també ha de saber situar-se en el mapa i per atreure visitants i empreses. Un dels puntals en aquest sentit és el posicionament de Mataró com a ciutat turística. Som, o podem arribar a ser, una ciutat veritablement turística? Quin tipus de turisme atreu Mataró? Què busquen a la nostra ciutat? Què és el que els podem oferir actualment? Aquestes són algunes de les qüestions sobre les s que la directora de l’hotel Atenea, Marta Marimon, reflexionarà al llarg del col·loqui, des de la perspectiva que li dona estar al capdavant de l’equipament hoteler de referència a la ciutat. Si hi ha un far de present i de futur en l’economia mataronina, és el TecnoCampus. El gran projecte de ciutat dels darrers anys s’ha convertit en un pol empresarial, universitari i tecnològic, amb més de 3500 estudiants i més de 120 empreses. El seu director, Josep Lluís Checa, apuntarà quines són les opcions que té Mataró per a encarar el seu futur econòmic. 


Ponents:

JORDI GUINOVART

Director General de Hartmann Espanya, multinacional que té la seu de l’Estat al polígon del Pla d’en Boet de Mataró. Es tracta d’una de les principals empreses que té la ciutat, la més potent en projecció internacional. Guinovart ens parlarà de quines avantatges els dóna Mataró com a seu estatal.

MARTA MARIMÓN

Directora de l’hotel Atenea Port de Mataró, un dels principals equipaments hotelers de la ciutat. Des de la seva obertura, l’establiment s’ha convertit en referència del vessant més turístic de la ciutat, que fa poc més d’una dècada hauria semblat impensable. Avui Mataró té potencial per a captar visitants i seguir creixent en aquest àmbit.

JOSEP LLUÍS CHECA

Director general de la Fundació TecnoCampus, el parc empresarial, universitari i tecnològic de Mataró, clau en el present i futur de la ciutat. Amb gairebé una dècada de trajectòria, TecnoCampus s’ha convertit en motor i referent econòmic i educatiu de la ciutat. Més de 3.500 alumnes i més d’un centenar d’empreses conviuen en un entorn que aposta per la innovació i que ha de servir de far per guiar Mataró cap a un nou model econòmic.

 

Etiquetes: