El ple del Consell Comarcal del Maresme va aprovar el passat 18 de novembre l’extinció de l’Organisme Autònom de l’Escola Universitària del Maresme (EUM), que fins ara depenia de l’ens comarcal. El ple de l’Ajuntament de Mataró votarà aquest dijous vinent, dia 4, un tràmit similar, l’aprovació definitiva de l’extinció del Patronat Municipal de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPM). D’aquesta manera es farà un nou pas endavant per a la integració de les dues escoles universitàries en un únic centre que s’ubicarà a l’edifici del TecnoCampus, en compliment del conveni signat entre els dos centres i que es va aprovar en el ple de l’Ajuntament el passat mes de juliol.
El president de l’EUM, Andreu Francisco, explica que un dels passos per integrar el centre al TecnoCampus passar per extingir el patronat “i traspassar tots els deures i obligacions a la Fundació”. El conveni estableix també la subrogació de tot el personal. Les dues diplomatures que ofereix el centre, les de Turisme i Empresarials, s’afegiran a l’oferta de l’EUPM. “És una oportunitat de consolidar i millorar l’oferta amb estudis superiors”, assenyala Francisco, que explica que amb aquest projecte s’integrarà la formació de caire social amb els estudis més tècnics en un espai proper al món empresarial i al de la recerca i la innovació. Per últim, Francisco destaca que amb la integració al TCM, la universitat també tindrà “un caire territorial molt més ampli”.
Els usos futurs dels edificis universitaris
Per la seva banda, la presidenta del TecnoCampus, Alícia Romero, explica que està previst crear una comissió que s’encarregarà d’estudiar i definir els possibles usos que es donaran als edificis que actualment ocupen les dues escoles universitàries. L’EUM ocupa actualment un edifici al passeig del Callao que passarà a mans de l’Ajuntament de Mataró a partir de l’any 2010. La concessió administrativa de l’edifici està, actualment, en mans del Consell Comarcal. Aquest edifici, que també acull el Centre Natació Mataró, es podria destinar a les activitats nàutiques. Pel que fa a l’edifici de l’EUPM, situat a l’avinguda Puig i Cadafalch, també es podria destinar a l’activitat empresarial.
D’altra banda, l’espai que actualment ocupa el centre tecnològic Cetemmsa al carrer Balmes podria convertir-se en el futur en un “cluster d’empreses dedicades al serive d’atenció a les persones”. Cetemmsa es traslladarà a l’edifici del coneixement del TecnoCampus d’aquí a un any i mig. Segons Romero, les empreses d’atenció a la dependència “són empreses petites que si estan juntes i cooperen poder dur a terme molts projectes”.