Keep walking advanced

Vern Bueno Casas

L'Hospital de Mataró, pioner en connectar les pròtesis al fèmur amputat

El centre ha ideat una protesi per a persones amb la cama amputada per sobre del genoll que aconsegueix que els pacients caminin un 25% més

L’Hospital de Mataró, pioner en una tècnica quirúrgica per connectar directament les protèsis al fèmur amputat. Ha finalitzat amb èxit la primera fase de l’assaig clínic d’un tipus de pròtesi, ideat pel mateix centre hospitalari., per a persones amb la cama amputada per sobre del genoll. Els pacients caminen un 25% més, l’índex del dolor es redueix del 2,6 al 0,4 i augmenta un 25% el número d’hores d’ús de la pròtesi externa.

L’Hospital de Mataró és un dels quatre centres del món que implanten pròtesis connectades directament al fèmur

Ara, s’engega la segona fase de l’assaig clínic, que consisteix a connectar la cama protèsica, mitjançant un cargol, amb el fèmur, fent innecessari l’encaix. L’Hospital de Mataró és un dels quatre centres del món que implanten pròtesis connectades directament al fèmur.

Un equip multidisciplinar format per metges especialistes en rehabilitació, cirurgia vascular i traumatologia, ha impulsat l’implant Keep Walking, un dispositiu únic al món que permet que les persones amb una cama amputada a l'alçada del fèmur puguin recolzar el pes de la cama afectada, facilitant la seva mobilitat, autonomia i qualitat de vida. Aquest dispositiu s’ha desenvolupat en col·laboració amb l’empresa valenciana TEQUIR SL.

Els assajos clínics, recentment presentats en el 16è congrés mundial de protèsica, celebrat a Sudàfrica i organitzat per la International Society for Prosthetics and Orthotics (http://www.ispoint.org/) demostren que els pacients intervinguts caminenuna distància un 20%-25% superior, i ho fan amb més velocitat i amb major facilitat en sentir-se més còmodes i comfortables. L’índex de dolor per la pressió de l’encaix es redueix considerablement; i augmenta un 22-25% el nombre d’hores diàries d’ús de la pròtesi.

Etiquetes: