capgros.com

L'Hospital innova per millorar el benestar dels nadons nascuts per cesària

El programa de contacte precoç ha estat guardonat com exemple al congres Optimising Childbirth across Europe

L’Hospital de Mataró desenvolupa un programa innovador per millorar el benestar dels nadons nascuts per cesària. La pràctica implica canvis en la forma habitual d’atenció al naixement. La més destacada és la permanència de la llevadora a quiròfan durant tota la intervenció, perquè és qui supervisa que la mare i el nadó estiguin bé per seguir plegats. També és qui en seguirà l’evolució un cop acabada la intervenció. Amb aquest sistema, a més, s’endarrereixen rutines que abans es feien immediatament després del naixement, com ara pesar el nen, perquè es prioritza el contacte amb la mare i la primera presa de lactància materna. En cas que la mare no pugui realitzar el contacte precoç pell amb pell, s’oferirà al pare la possibilitat de fer-ho.

El contacte precoç pell amb pell en naixements amb cesària s’inclou en el "Protocol d'atenció immediata al nounat sa a sala de parts”, elaborat i liderat fa dos anys per les llevadores de l’Hospital de Mataró conjuntament amb l’equip d’infermeria del Bloc Obstètric, ginecòlegs, pediatres i anestesistes.El protocol té com a objectiu millorar l’atenció de mares, parelles i nadons mitjançant procediments basats en l’evidència científica. El document inclou actuacions innovadores a nivell català, com és el cas del contacte precoç pell amb pell en la cesària.

Reconeixement europeu
De fet, el programa de contacte precoç pell amb pell en nadons nascuts per cesària va ser escollit com a exemple d’innovació al congrés multidisciplinar “Optimising childbirth across Europe", celebrat a Brussel·les el mes passat i on hi van assistir dos-cents professionals. A la trobada es van presentar els avenços científics i les accions més destacades per millorar l'atenció maternoinfantil realitzades durant els últims quatre anys a Europa.

Etiquetes: