-

V. B.

L’IMPEM col·labora amb els gremis per la nova tongada de cursos formatius

L'organisme ha presentat l'oferta de cursos formatius per al període 2007 – 2008

La regidora d'Innovació i Promoció Econòmica, Alícia Romero, ha presentat avui dijous, dia 5, l'oferta de cursos de formació ocupacional i contínua que ofereix l'IMPEM per al període juny 2007 – juny 2008. Una oferta que presenta com a principal novetat la col•laboració entre l'institut municipal i els gremis i associacions empresarials mataronines, que han proposat les especialitats formatives i en alguns casos participen directament a l'hora d'impartir els cursos. Un altre fet destacat és l'elevat número de cursos lligats als serveis d'atenció a les persones, relacionats amb l'entrada en vigor de la nova Llei de Dependències.

La Unió de Botiguers, l'Associació de Comerciants i Professionals del Nou Centre de Mataró, GENTIC, l'Associació Catalana de Recursos Assistencials i el Gremi de Constructors formen la llista d'entitats que han col•laborat en el disseny de l'oferta formativa de l'IMPEM. “Hem col•laborat amb els gremis per poder crear una formació a mida” de les necessitats de cada sector, ha assegurat Romero, que ha confirmat que és el primer cop que l'IMPEM treballa “tant directament” amb gremis i associacions per crear els cursos formatius.

El programa de formació està integrat per 15 accions formatives adreçades a persones en situació d'atur, que suposaran un total de 225 places i 5.128 hores de formació, amb l'objectiu de donar oportunitats a les persones desocupades a buscar feina o aprendre un nou ofici. El programa de formació contínua compta amb un total de 36 accions de formació destinades a persones en actiu, sumant 50 places, un total de 197 hores de cursos i 195 hores de seminaris i tallers. En aquest cas, la finalitat és que els treballadors millorin les seves competències professionals per progressar en el món laboral. Romero ha explicat que l'activitat se centra en dos grups: “la formació en sectors emergents, que tenen una gran demanda de professionals, i la formació en sectors en transformació, com el comerç i la construcció, que cada cop són més exigents”.

El ventall de possibilitats del programa de cursos va des d'accions lligades a ocupacions més tradicionals (electricista d'edificis, fuster en tancaments metàl•lics) a ocupacions viculades amb el comerç, amb les noves tecnologies, o amb el serveis d'atenció a les persones. Aquest últim àmbit és el que més ha crescut, amb motiu de l'aplicació de la Llei de Dependències i la necessitat de nous professionals amb perfils determinats (auxiliars d'infermeria en geriatria, treballador familiar, assistent de discapacitats físics i psíquics o monitor sociocultural.). En l'apartat de formació continua, s'imparteixen cursos, seminaris i tallers en àmbits com els recursos humans, la gestió d'empresa, les noves tecnologies de la informació i la comunicació o el comerç.

Etiquetes: