La ciutadania de Mataró va reivindicar ahir les seves queixes i descontents d’àmbit social vers a certes polítiques aplicades pel govern de la ciutat. Les protestes dels veïns van ser escoltades per l’alcalde Joan Antoni Barón, acompanyat del regidor de Presidència de l’Ajuntament Carlos Fernández i de la regidora de Serveis Centrals Montse López a l’Audiència Pública celebrada al centre cívic de Pla d’en Boet. Els representants del consistori van encapçalar l’acte fent una exposició del Pressupost 2011 i pinzellant a trets generals les dades més significatives del PAM – Programa d’Actuació Municipal- del vigent any. Hi van assistir unes 200 personesl.
Quan es va obrir el torn de preguntes, els sistemes de transport públic, l’àmbit educatiu, l’oblit de les persones sordes, la sanitat, les infraestructures i els conflictes d’alguns barris descontents van ser els temes assenyalats majoritàriament pels qui van intervenir. Durant el primer torn el president de l’Associació de Veïns de Cerdanyola Juan Sánchez va fer una crítica a la ràtio d’atenció pediàtrica que sobrepassa la permesa per la Generalitat de Catalunya per pacient, provocant així una descendent qualitat a l’hora de donar el servei i l’acumulació de ciutadans a cada visita al metge. A més, va fer referència a què molts infants del barri de Cerdanyola s’han de desplaçar a altres punts perifèrics de la ciutat per anar a l’escola, la qual cosa deixa en evidència la desequilibrada distribució pedagògica dels infants per zona de residència, els quals no poden gaudir d’estudiar en un centre proper. Per la seva banda l’assessora tècnica del Centre de Persones Sordes Armelinda Ibarguen va fer una valoració negativa front a les desconsideracions que es tenen amb les persones sordes i amb les que pateixen factors de vulnerabilitat. “M’agradaria que la ciutat fos un lloc accessible per a les persones sordes”, va afirmar. El seu discurs es va basar en reclamacions per millorar la comunicació de les persones sordes en tots els sentits –com a llengua vehicular en centres educatius com el Tomàs Viñas i el Miquel Biada, proposant un intèrpret professional mediador entre Ajuntament i l’Associació, etc-.
Ja en el segon torn, el president del Grup d’Invàlids de Mataró i el Maresme (GIMM) Miquel Guardiola va criticar la manca de transport cap a Girona i cap a l’aeroport del Prat i va proposar millores en l’habitatge i l’ incentivació de posicions d’ocupació laboral. A més, un veí de l’Eixample anomenat Josep María va discernir sòlidament en contra de les inversions de l’Ajuntament al barri. "L’Eixample està pagant els mateixos impostos que la Riera i no s’ha fet res cívicament al nostre barri”, va exclamar. D’altra banda, un altre participant va demanar una millora de les línies del Mataró Bus L1 i L2 perquè arribin fins a la zona costanera del TecnoCampus i va reclamar millores en Solidaritat i Cooperació a més d'al·ludir al Pla Especial de les Cinc Sènies que està sent gestionant per part de l’Ajuntament.