Mojedano, Bosch i López durant la xerrada

J. Vives

La direcció del PP treu ferro a l’ús polèmic de la bandera espanyola

El president provincial Toni Bosch carrega a Mataró contra el Fons Zapatero perquè suposa una ‘despesa' en temps de crisi

La direcció local i provincial del PPC ha tret ferro a la polèmica per l’ús, per part del regidor popular Juan Carlos Ferrando, d’un braçalet amb la bandera espanyola mentre oficiava un casament civil a l’Ajuntament. “Ha estat un succés intranscendent al qual no li donem més importància. S’ha fet un petit incendi d0això però nosaltres no pensem fer-ne polèmica”, va dir el president provincial, Toni Bosch, que va participar ahir dilluns, dia 4, en un acte de precampanya al barri de Cerdanyola. En termes similars es va expressar el president local José Manuel López, que creu que el gest de Ferrando va ser “innecessari” tenint en compte que a l’Ajuntament de Mataró hi són representades totes les banderes, inclosa l’espanyola. “A Mataró no tenim aquest problema com altres ajuntaments que es passen la llei per l’arc de triomf”, va valorar López, que considera que tot i que Ferrando va actuar de manera “desafortunada”, no hi ha “motiu per criminalitzar ningú”. Els dirigents populars van fer aquestes declaracions davant els mitjans de comunicació minuts abans de la xerrada, i coincidint amb la publicació d’un comunicat del PSC on el primer secretari socialista Ramon Bassas demana al cap del del PPC a l’Ajuntament que “posi ordre” al seu grup municipal.

Crítiques al Fons Zapatero
Toni Bosch va ser a Mataró per parlar de la crisi econòmica i defensar les propostes del PP per fer front a una situació que l’actual govern espanyol està abordant amb “mesures que no serveixen per res”. Acompanyat pel cap del grup municipal Pau Mojedano i el president local José Manuel López, el president provincial va posar com a exemple el Fons Estatal d’Inversió Local destinat a promoure l’ocupació a partir de la promoció de l’obra pública. Però segons Bosch, els 9.000 milions dels Fons Zapatero “no han creat gens de treball i l’atur segueix totalment desbocat”. El problema, segons el dirigent popular, és que els ajuntaments han hagut “d’inventar-se moltes inversions en poc temps que al final només són despeses”. “Aquests diners s’han distret de la inversió real o de les reformes estructurals que haurien pogut fer els ajuntaments”, va afegir. La política d’ajuts al sector de l’automòbil va ser un altre dels exemples negatius que va posar Bosch. “A Espanya la venda de cotxes ha baixat mentre que a Alemanya o França, on han aplicat ajudes directes al consumidor, el consum ha revifat”, va exposar.

Entre les mesures fer front a la crisi, Toni Bosch va explicar que els populars han proposat que s’agilitzin els pagaments de l’administració als autònoms i empreses, que se suprimeixi l’impost de successions, que es retiri el recàrrec de la benzina i que s’agilitzin els tràmits burocràtics de l’administració. A més, va instar les administracions a retallar “despeses supèrflues” destinades a la “pompa i l’aparença”, com és el cas de les partides de propaganda, i va demanar un esforç inversos “en les grans obres públiques que ens donaran feina durant anys”, tals com el tren orbital o el trasllat de la NII.




Etiquetes: