L'Ajuntament ha cedit a les pretensions de la pagesia i ha ampliat el catàleg de masies i cases rurals. N'incorpora vuit més, que fins ara no podien incloure's perquè eren posteriors al 1956, segons el criteri establert per la Generalitat quan va donar el vistiplau al catàleg. Els pagesos ho consideraven injust i el consistori ha modificat el Pla especial de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable per incorporar les construccions posteriors a aquesta data. Es tracta d'un acord que va més enllà de l'àmbit pagès, ja que el conflicte entre aquest col·lectiu i l'Ajuntament és un dels esculls per a l'arribada del Corte Inglés a la ciutat.
L'Assemblea Pagesa té un contenciós obert per l'Assemblea Pagesa per la ubicació de les peces desmuntades de Can Fàbregas, en un solar del veïnat de Valldeix catalogat com a sol agrícola. El Corte Inglés tem que el procés judicial pugui acabar entorpint de nou l'operació urbanística que ha d'acompanyar la instal·lació de la locomotora comercial, i exigeix que el solucioni. El contenciós del col·lectiu pagès és en realitat una mesura de pressió per exigir a l'Ajuntament dues qüestions: que pressioni la Generalitat pel canvi de traçat de la línia orbital ferroviària per les Cinc Sènies; i que s'ampliï el catàleg de masies. Aquest segon aspecte és important perquè els immobles inclosos en el citat catàleg es poden dedicar a determinades activitats econòmiques, com ara cases rurals o restaurants.
Les negociacions dels darrers mesos han portat el consistori a ampliar el catàleg, operació que es va aprovar inicialment el passat dilluns 4 d'abril a la Junta de Govern Local. D'aquesta manera, se sumen sis fitxes noves i es modifiquen dos de les 84 que existien en el Pla especial, que havia estat aprovat el 23 d'abril de l'any passat per la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona, per incloure les 8 noves masies. Aquest organisme de la Generalitat va ser el que va fixar com a criteri no incloure construccions posteriors al 1956. L'Ajuntament, tal i com reclamen els pagesos, considera que sí que es poden incloure perquè aquests habitatges són importants independentment de l'antiguitat, ja que estan ocupades actualment per pagesos amb activitats agrícoles actives. Aquest activitat els dota de "valors socials i ambientals" defensa el consistori en un comunicat. En tot cas, la Generalitat li haurà de donar el vistiplau definitiu.