Mataró aposta fort per les noves tecnologies i dóna continuïtat enguany a la Setmana de les Noves Tecnologies, que es va començar a fer l'any passat. A partir del dilluns dia 20 es posen en marxa les activitats de la segona Setmana, la principal novetat de la qual és que els actes es faran per tota la ciutat i durant més d'una setmana, quan l'any passat les activitats es van concentrar a la carpa del Nou Parc Central.
Amb aquesta deslocalització, segons ha explicat la presidenta del Tecnocampus, Pilar González, s'aconsegueix implicar les entitats n'hi participen cinquanta- de forma molt més clara: Les escoles de Secundària, per exemple, estan prenent un protagonisme formidable. La regidora també ha destacat l'aliança que s'ha format entre el sector públic i els privats i que la Setmana està adreçada a tots els ciutadans: Que tothom trobi el seu paper, des del que encara no sap què són les noves tecnologies fins el que ja les domina molt, ha dit.
El director del Tecnocampus, Jordi Marín, ha concretat que el certamen va adreçat tan als ciutadans com a les entitats, les empreses i les associacions de qualsevol tipus: Volem que cada cop hi sigui més tothom i que la Setmana sigui la gran festa de les noves tecnologies a Catalunya, ha dit. Marín ha recordat que ciutats com Manresa, Castelldefels i Reus estan imitant l'experiència de Mataró, però que la capital del Maresme és qui va encetar el model de creació d'un projecte global de ciutats a l'entorn de les noves tecnologies.
El director de Tecnocampus ha destacat les activitats que es fan amb les escoles, la trobada d'inquiets (vuit persones que explicaran com han canviat la seva vida les noves tecnologies), la gravació del programa de noves tecnologies de COMRàdio La malla des del Foment Mataroní, la xerrada de periodistes digitals que es farà a la seu de Capgròs i la Mostra Gentic: unes jornades de noves tecnologies d'utilitat empresarial que segons Marín esdevindran una referència mundial i que es faran el dia 22 i el 23.
Cites bíbliques
Tot el programa de la Segona Setmana de les Noves Tecnologies va abocada a popularitzar el certamen i a fer desaparèixer aquella equació que els escèptics feien sobre el projecte Tecnocampus, que igualaven al fum: És qüestió de creure-s'ho o no creure-s'ho, ha dit la presidenta de Tecnocampus, Pilar Gonzàlez. La regidora s'ha mostrat molt satisfeta de la programació que ofereix la Setmana de les Noves Tecnologies i ha explicat que, per exemple, el mateix Jordi Marín era aquest dilluns a Gijón explicant com Mataró ha treballat el projecte Tecnocampus: Ningú és profeta a la seva terra i en aquest cas això també es compleix, ha culminat, amb una altra referència bíblica.
Respecte al desenvolupament global del projecte, González ha dit que algunes potes van més ràpides que d'altres però que tot va segons el pla previst: Els usuaris finals de cadascuna de les potes tenen més o menys d'interès en funció dels casos, ha dit. Així mateix, ha anunciat que la construcció de l'edifici Tecnocampus a la zona del Rengle està sent estudiada econòmicament: Sobretot el què ens preocupa són els diners del manteniment, que són els que més costarà de trobar, ha revelat.