Qui vol formar-se, pot. Això és el que el govern municipal vol demostrar amb la Setmana de la Informació i l’Orientació Professional, que se celebrarà entre dilluns, dia 23 i divendres 27 amb l’objectiu de donar a conèixer tots els recursos formatius als quals es pot accedit un cop s’ha superar l’edat d’escolarització. "Tothom pot formar-se en qualsevol moment, sigui quin sigui el seu nivell formatiu, només cal orientació per buscar el millor camí", ha assegurat la regidora d’Educació Conxita Calvo, en la presentació de les activitats que tindran lloc en el marc de la Setmana de la Informació i l’Orientació Professional. Aquestes activitats, que tindran lloc a diversos espais de la ciutat com ara els IES Thos i Codina o Miquel Biada, la Nau Gaudí o les escoles universitàries, es dirigeixen principalment als estudiants que han finalitzat l’etapa d’educació obligatòria i han de prendre una decisió sobre el seu futur. Però també a aquelles persones que ja formen part del món laboral i que volen reciclar-se o accedir a noves feines.
“La formació és el que pot garantir l’èxit en un món laboral que cada vegada és més competitiu”, explica Calvo, recalcant que els canvis continus que viuen les persones en el món laboral fan necessari el reciclatge continu de coneixements. “Educació i treball van de la mà”, ha afegit la presidenta de l’IMPEM, Alícia Romero, que ha explicat que en aquesta edició, el programa posa un èmfasi especial en l’emprenedoria: “volem fomentar l’actitud emprenedora, el risc, la valentia, en els estudiants des de les etapes inicials de la seva formació”. Per això, durant la setmana se celebraran diversos tallers i xerrades sobre la creació d’empreses. A banda, les activitats previstes també volen reforçar la idea de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, afavorint, per exemple, que les noies s’acostin als estudis tècnics, on generalment hi accedeixen més nois.
La Setmana de la informació i l’orientació professional proposa un programa de xerrades informatives, tallers d’orientació professional i els tallers d’emprenedoria destinats tant a joves com a adults, persones en actiu i aturats, professionals de l’educació, de la formació i l’orientació i pares i mares d’alumnes. Les regidores d’Educació i Promoció Econòmica han defensat el model del certamen, que té lloc durant una setmana a diferents indrets de la ciutat, ja que asseguren que d’aquesta manera s’afavoreix una “Interrelació i una major dinàmica entre els diferents centres de la ciutat”, i es prioritza l’oferta formativa. En la passada edició de la SIOP hi van participar unes 1800 persones.