La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme ha nomenat el doctor Marcos Faúndez com a nou director de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, professor del centre des de 1994. Faúndez és Enginyer Superior de Telecomunicacions en l’especialitat electrònica i doctor enginyers de Telecomunicacions; també està especialitzat en l’àmbit de tractament del senyal. El nou director substitueix en el càrrec a Joan Gil, que durant els darrers vuit anys ha estat al capdavant de la Politècnica i en els darrers mesos compaginava la direcció de l’escola amb el nou càrrec que ocupa a la fundació TecnoCampus com a director d’Infraestructures i Serveis del parc científic i de la innovació.
Faúndez ha explicat que el repte de dirigir l’EUPMT es fa “a contrarellotge en un temps de canvis”, després d’uns anys de “docència, recerca i en el seu moment gestió a nivell de director del Màster en comunicació multimèdia durant tres edicions”. Pel nou director hi ha quatre eixos bàsics a complir: “la captació d’estudiants en un entorn conjuntoral de baixa vocació per les enginyeries TIC; l’adaptació als requisits marcats per llei organica d’universitats de 2007; la integració física en l’edifici TecnoCampus Mataró; i l’actuació com a catalitzadors de l’activitat econòmica i del coneixement a la ciutat”. Per Faúndez, una de les diferencies respecte la direcció anterior estarà en la necessitat de “destacar una major sensibilitat a la recerca”. Sobre el treball de Gil i el seu equip, el nou director ha volgut “agrair” la seva tasca en recordar que les feines de gestió són “força feixugues i provoquen un cert cansament”. “La renovació és bona i sempre aporta noves maneres de fer i nous punts de vista”, ha recordat.
Respecte al canvi que suposarà per la universitat anar a parar al Parc Tecnològic del TecnoCampus, Faúndez ha explicat que es tracta d’una “nova etapa que vivim com una oportunitat d’anar a més i guanyar tots plegats gràcies a la proximitat amb l’Escola Universitària del Maresme i les empreses”. A més, ha explicat que ell podrà ser “el director en actiu en el moment del canvi”, però que darrera hi ha “tota una feina des de molts anys abans que finalment veurà la culminació”.
De cara a aquest curs, el nou director ha destacat el fet de començar a adaptar algunes titulacions ja adaptades A l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior amb “les titulacions de grau en mitjans audiovisuals, grau en enginyeria electrònica industrial i automàtica i grau en enginyeria mecànica”. Unes titulacions on hi ha hagut un “creixement important a nivell d’alumnes”. Tot això mantenint també els estudis de “segon i tercer curs dels que no estan adaptats a l’EEES”. Encara faltarà l’adaptació per l’any vinent de l’enginyeria tècnica en informàtica de gestió, enginyeria tècnica en Telecomunicació i l’especialitat telemàtica, que per “la conjuntura actual de la universitat a tot l’Estat” encara no s’ha pogut adaptar.