-

capgros.com

Mataró adopta mesures per frenar la proliferació del mosquit tigre

L'acció més efectiva passa per eliminar punts d'aigua per no afavorir la posta d'ous

Mataró ha pres mesures per enfrontar-se al mosquit tigre. L’alcalde, Joan Antoni Baron, va signar el passat 10 de juny un decret pel quals s’adopten un seguit de mesures per prevenir la propagació d’aquest insecte, la presència del qual a la ciutat ha estat confirmada per la Direcció General del Medi Natural del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat. Per això, ara l’ajuntament ha d’intervenir en espais públics i privats per dur-hi a terme les accions que impedeixin la proliferació del mosquit. En aquest sentit, l’Ajuntament ha distribuït a les oficines d’atenció ciutadana i als centre cívics tríptics informatius amb els consells i recomanacions que cal adoptar davant la presència al municipi del mosquit tigre.

Una de les mesures més efectives contra aquest tipus de mosquit passa per evitar la posta d’ous i el creixement de les larves aquàtiques. Això s’aconsegueix eliminant els punts d’aigua on poden créixer. Per això, principalment cal evitar espais on s’acumulin aigües, com ara testos o altres recipients, així com també cal dur a terme un manteniment específic de piscines i basses, ja sigui clorant l’aigua (en el cas de les piscines), introduir-hi peixos o bé col·locant una tela mosquitera prima que cobreixi completament la superfície d’aigua.

D’altra banda, l’Ajuntament actuarà en equipaments i espais concrets tals com els cementiris, els horts i les escoles, així com en centres de jardineria, càmpings i
determinades activitats comercials i industrials. En espais i instal·lacions a l’aire lliure, públiques i privades, que per motiu de vacances o altres hagin de quedar desatesos durant períodes de temps superiors a dues setmanes s’hauran de mantenir lliures d’objectes que puguin acumular aigua.

El mosquit tigre és un dels insectes que més preocupació està causant en les llars del país, segons es desprèn d’un estudi realitzat al juliol del 2009 per l’institut d’investigació GFK-Emer. Aquests insecte és vector de diverses malalties en alguns països, tot i que a Catalunya no n’és transmissor. Les principals molèsties dels seus atacs tenen a veure amb les picades, que “acostumen a ser més duradores, molestes i nombroses que les del mosquit comú”, tal i com explica Albert Martí, de la companyia Bloom. A més a més, el tigre pica de dia mentre que el mosquit comú pica de nit.





Etiquetes: