Una vintena d’actes com taules rodones, tallers, sessions de formació o activitats lúdiques s’han programat a Mataró, des d’aquest dimarts 27 de juny i fins a l’1 de juliol, per celebrar la Setmana de l’Economia Social i Solidària. Aquests dies es conceben com un espai de trobada entre les entitats i la ciutadania que permeti compartir experiències, inquietuds i mostrar la vitalitat de l’economia cooperativa a la ciutat. La intenció és presentar els valors d’aquesta altra manera de fer economia, un estil que vol donar resposta a les necessitats de les persones i del nostre ecosistema.
Els actes comencen el dia 27 de juny amb la presentació del recull centrat en l’Economia Social i Solidària que realitzen les biblioteques municipals del Maresme. L’acte institucional, que servirà per donar el tret de sortida a la Setmana, es farà el 29 de juny a la tarda i comptarà amb la presència de membres representants de la Taula Transversal per l’ESS. Durant l’acte, el periodista Pere Rusiñol parlarà sobre com les entitats d’ESS poden contribuir a reduir l’impacte de l’emergència climàtica.
El gruix dels actes es concentraran el divendres 30 de juny i, sobretot, el dissabte 1 de juliol, data en que es commemora el Dia Internacional de les Cooperatives. Destaca, entre d’altres, una ruta pel cooperativisme històric de la ciutat, un taller de cuina ecològica comunitària i les actuacions del Circ Bombeta i del grup Roba Estesa, tots agents vinculats a l’Economia Social i Solidària del territori que, amb la seva tasca, donen suport i contribueixen al benestar del conjunt de la societat.
La Setmana l’organitza la Taula de l’Economia Social i Solidària de Mataró, que està integrada per 33 entitats de la ciutat i que s’ha convertit en un espai de debat, reflexió i governança impulsat pel Pla Estratègic de l’Economia Social i Solidària de Mataró.