Els regidors de les diferents vil·les, amb Carme Esteban al centre

S. F.

Mataró compararà amb altres ciutats la incidència del consum de drogues

S'iniciarà un treball conjunt amb Reus, Granollers, Montcada i Reixach, Rubí i Sabadell per compartir experiències i idees

Mataró ha signat aquest dijous, dia 11, un conveni de col·laboració amb cinc municipis més (Reus, Granollers, Montcada i Reixach, Rubí i Sabadell) per impulsar i desenvolupar els observatoris municipals sobre el consum de drogues. L’objectiu és crear un sistema d’informació estable que reculli i elabori referències que permetin establir un diagnòstic sobre la incidència del consum d’estupefaents en les diferents ciutats i establir-ne una comparativa. Aquest conveni permetrà comparar dades, discutir i elaborar conjuntament propostes d’intervenció tant a nivell preventiu com assistencial i compartir jornades de treball amb intercanvi d’experiències.

La regidora de salut i benestar, Carme Esteban, ha explicat que la jornada d’aquest dijous serveix per elaborar “el projecte” que tenen entre mans. “una reunió de treball per seguir la línia d’estudi de les incidències, l’evolució, etc.” ha afegit. La regidora ha assegurat que l’observatori mataroní és un “èxit”, i que les adhesions amb altres ciutats serviran per millorar-ne el servei. Els objectius són de compartir una metodologia de treball comuna, establir uns indicadors que permetin la comparativa entre els observatoris locals, propiciar l’intercanvi entre els diferents municipis i millorar la formació dels agents integrants en els observatoris. El conveni s’allargarà fins el 31 de desembre de 2012 i es firma que es podrà ampliar l’àmbit del conveni a altres municipis.

Esteban ha explicat que el consum de drogues, tot i semblar que augmenta, el “cert és que s’està mantenint” en aquests anys, tot i que ha admès alguns repunts en casos concrets. Bàsicament, el treball de l’observatori es fa sobre dos col·lectius, un d’ells és “la gent que va ser consumidor i que per tant es troba sortint de la situació”. L’altre col·lectiu és el “consumidor” d’aquestes substàncies. La regidora ha assegurat que estan treballant per “potenciar l’àmbit jove” amb un dispositiu “nit segura i de qualitat”. En aquest sentit, també volen fer incidència en el consum d’alcohol, que cada cop “s’inicia a una edat més matinera i amb puntes excessives els caps de setmana”. Les substàncies més utilitzades pels joves són “l’alcohol, el tabac i el cànnabis”.

Etiquetes: