Cavalcada de Reis de Mataró el 2018. Foto: R.Gallofré

Mataró ja treballa en una Cavalcada de Reis diferent

L’Ajuntament, les entitats i la direcció artística busquen alternatives al format que garanteixin l’acte més massiu de l’any a Mataró

En el marc de les actuals restriccions als actes culturals i populars, així com a les reunions de persones derivades de la pandèmia de la Covid-19, Mataró ja ha començat a treballar en un acte, la Cavalcada de Reis del 5 de gener, que obligatòriament haurà de mutar en el seu format habitual. La Cavalcada treu al carrers cada any milers i milers de persones i Ajuntament, entitats i direcció artística ja han començat a treballar per buscar-hi alternatives.

Des de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Mataró expliquen que “la nostra dinàmica de treball en l’actualitat és la de plantejar diferents escenaris i alternatives per  a la celebració dels actes del calendari festiu, implicant a les entitats que hi participen i als serveis municipals implicats: protecció civil, salut, policia per valorar tots els elements més importants en el context actual”. La Cavalcada i tot el cicle de Reis (incloent-hi l’arribada dels Missatgers i la recollida de cartes) són matèria més que sensible per la seva importància sobretot per les famílies i la mainada i per la gran quantitat de persones que mobilitzen. Tant de públic com d’organització.

Cavalcada de Reis 2018. Foto: R.Gallofré



Respecte l’acte estrella del calendari amb l’arribada dels Reis, Cultura explica que “estem treballant per la Cavalcada, amb la direcció artística i les entitats, que hem reunit aquesta setmana, i trobant diferents alternatives per a què els Reis Mags arribin a Mataró”. Melcior, Gaspar i Baltasar, doncs, no fallaran a la cita però des de l’Ajuntament expliquen que “les circumstàncies en les que ens trobem en cada moment marcaran la manera en que podrem gaudir de la seva presència”.

La cultura popular, cas a cas

El calendari festiu de la ciutat seguirà supeditat a la cojuntura derivada de la pandèmia. Cultura explica que “les circumstàncies actuals afecten directament als actes de cultura popular però creiem que podem anar cercant alternatives per algunes activitats. Treballarem amb les entitats per cercar fórmules que ens permetin mantenir la cultura popular de la ciutat ben activa”. 

En aquest sentit expliquen que els actes de carrer “no s’esdevenen en recintes delimitats i on els assistents no tenen una marca o una cadira que garanteix la distància, són molt complexes de realitzar en aquests moments. Les mesures de prevenció són difícils d’aplicar i són riscos que no hem de córrer”.

 

Etiquetes: