Mataró perdrà finalment una única línia de P3 de cara al curs vinent, enlloc de les tres que havia proposat inicialment el departament d'Ensenyament de la Generalitat. L'escola perjudicada és la de Cirera, on el nombre de preinscrits ha estat finalment massa baix com per garantir que es poguessin mantenir les dues línies. La comunitat educativa del centre, però, ja ha alçat la veu en contra de la decisió, En canvi, Tomàs Viñas i Rocafonda, les altres dues escoles "amenaçades", seguiran tenint dues línies de P3 al proper curs. També es confirma que el Joan Coromines recupera el 1r de primària perdut fa uns anys, i que s'instal·len mòduls als instituts Satorras i al Thos i Codina per assumir el creixement de demanda a 1r d'ESO.
El regidor d'Educació, Miquel Àngel Vadell, celebra que l'acord municipal de reclamar que no es tanqués d'entrada cap línia abans de finalitzar les preinscripcions, tal i com pretenia la Generalitat, hagi resultat l'encertada. Vadell defensa que gràcies a aquesta mesura les famílies han tingut més marge per escollir centre i, davant la davallada demogràfica que repercutirà en el curs vinent, també s'ha pogut disminuir les ràtios a les aules. A l'escola pública serà de 21,4 alumnes per aula de primària i a la concertada, 25. "Suposa un descens considerable i per tant ens ajuda a augmentar l'atenció individualitzada a l'alumnat", afirma el regidor. Vadell també celebra que el Coromines hagi recuperat el seu 1r, ja que no comptar amb ell hauria suposat un problema important per a la seva comunitat educativa perquè no s'hi podria donar cabuda a tots els alumnes que avui cursen P5.
Vadell també destaca la millora en les relacions amb Serveis Territorials, representants al Maresme de la Generalitat en matèria d'ensenyament, arran del canvi en la direcció amb Carmina Pinya substituint Vicent Garcia. "La interlocució ha millorat, però sobretot ho han fet les accions, ara anem molt més de la mà en matèria de planificació escolar", resol el regidor. Sobre la taula queda encara, però, el problema de l'augment de demanda a l'ESO, que de moment s'ha resolt amb mòduls, una solució que no agrada a l'Ajuntament. "De cara als propers cursos aquesta situació es mantindrà, necessitem trobar-hi solucions conjuntament".
El curs de l'Angeleta Ferrer?
El curs 2016-2017 havia de ser el que inaugurés la nova escola Angeleta Ferrer, al sector Lepant-Churruca. Després de diversos endarreriments en les obres, Ensenyament preveu que es podria inaugurar durant el darrer trimestre del proper curs, de manera que la comunitat educativa ja s'hi podria traslladar des de la seva actual seu provisional, Torre Llauder. Vadell, però, creu que tal i com avança el calendari ara mateix, el més probable és que l'escola no obri portes fins a l'inici del curs següent, el 2017-2018.