Les fotovoltaiques a Mataró, a tres velocitats diferents

capgros.com

Mataró redueix en un 9% les emissions de CO2 respecte el 2005

La ciutat emet més de 415 mil tones de gasos d'efecte hivernacle, que s'hauran d'haver reduït a 365 mil tones abans del 2020

L’any 2020, els gasos d’efecte hivernacle que emeti Mataró no podran passar de les 365.211 tones, segons queda establert en el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES), que vol donar resposta als objectius del pacte d’alcaldes per una energia sostenible local. Segons aquest pla, Mataró ha de reduir el 20% de les emissions de gasos en relació als nivells del 2005. De moment, ja s’han reduït aquestes emissions en un 9,1%, fins a les 415.045 tones de diòxid de carboni registrades a finals del 2008. L’Ajuntament obté les dades de 38 indicadors i 10 subindicadors, que aporten informació sobre el consum d’aigua i d’energia, de la generació de residus o de l’ús de cotxes, entre molts altres.

Al 2009 es va fer la darrera actualització d’aquests indicadors i les dades que es van obtenir, referides en la majoria de casos al 2008, es van presentar el passat mes d’agost en una comissió informativa de Serveis Territorials. Dels resultats, la disminució d’un 9,1% de les emissions respecte al 2005, es desprèn que la ciutat avança cap a l’acompliment de l’objectiu del PAES. Per habitant, la reducció de les emissions és de l’11,3%. En concret, dels indicadors consultats, un 71% evolucionen de forma a la tendència prevista, un 7,9% es mantenen estables i un 21% no han avançat tal i com es preveia.

Segons els diferents àmbits analitzats, destaca el descens del consum total d’energia a la ciutat, promogut també gràcies a la producció d’energies renovables. En el vessant positiu, també s’ha registrat un cert descens del nombre de residus sòlids urbans generats per habitant i dia, així com en els nivells de soroll als vials. En canvi, en el cas del consum d’aigua es va registrat un lleuger increment del consum al llarg de 2009.

Etiquetes: