Recreació de l'edifici

Mataró rep 4 milions d'euros per al futur Parc d'economia circular

L'Agència de Residus de Catalunya ha concedit aquesta subvenció per a la primera fase del Parc Maresme Circular

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha concedit subvenció directa de 4 milions d'euros al Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme per a la primera fase del Parc Circular Mataró-Maresme, que s'ha d'instal·lar a Mataró. L'equpament, tutelat pel Consorci i que s'ubicarà al polígon de Mata-Rocafonda, acollirà diverses activitats integrades sota els principis de l’economia circular. El projecte més emblemàtic d'aquesta primera fase serà l'Espai Refer, un conjunt de serveis gratuïts per a la ciutadania destinats a la reducció de residus com ara un servei d'assessorament per a l'autoreparació.

La primera fase, que es finançarà amb la subvenció de l'ARC, servirà per adaptar les instal·lacions, adquirir, instal·lar i posar en marxa la maquinària i els equipaments necessaris per al funcionament de l’activitat; i traslladar i adequar la maquinària fixa o mòbil des del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme fins al Parc Circular. En aquest sentit, es preveu la creació d'un espai de triatge de residus voluminosos per augmentar el reciclatge material i reduir la quantitat de residus destinats a la valorització energètica

Una gran aposta per l'economia circular

El Parc Maresme Circular es presenta com una gran aposta per l'economia circular, en forma d'equipament pioner al sud d'Europa, segons asseguren els seus impulsors. L'economia circular, que s'emmarca dins de les grans apostes del Pla Estratègic Mataró 20/22, és un model econòmic i productiu que es basa en reduir tant l’ús de matèries primeres com la generació de residus, a partir del reaprofitament. 

L'edifici es construirà en una parcel·la de 18.000m2, i compta amb un pressupost total de 5 milions d'euros. Les obres han de començar aquest primer terç de 2020 i finalitzaran a la tardor. L'equipament també inclourà accions d'economia circular adreçades a la ciutadania com ara serveis d’assessorament en autorreparació, formació i tallers de manteniment i reutilització de voluminosos, entre d’altres. El projecte Maresme Circular té diferents objectius com la integració de sectors desfavorits, la creació de llocs de treball, convertir-se en un pol d’innovació i tecnològic en matèries de sostenibilitat i, en definitiva, ser el referent de l’economia circular del sud d’Europa.

Etiquetes: