Enric Serras i Corominas, enginyer industrial i primer president de la Unió de Botiguers, va morir el passat dia 19 a l’edat de 79 anys. Nascut a Mataró tot i que el seu pare procedia de Sant Hilari Sacalm, era fill de la coneguda Sastreria Serras de la Rambla. Tenia tres germans, el desaparegut Florenci Serras, que havia regentat el negoci, Pere Alcuí M. Serras, monjo de Montserrat, i Manel, titular de la botiga Serras de Granollers.
Enginyer Industrial per l’Escola de Terrassa, gairebé no exercí la professió ja que va treballar a l'empresa familiar, Ilurhogar i Enciclopèdia Catalana.Serras es va convertir en el primer president de la Unió de Botiguers de Mataró entre 1978 i 1982 i president de la Unió de Botiguers de Catalunya, tot i que l’entitat va durar pocs anys.
Serras també va formar part de la candidatura de CiU a les primeres eleccions municipals de 1979 a Mataró. Estiuejant a Òrrius molts anys s’hi integrà molt amb persones com Lluís J. Comeron, Antoni Subirà, l’escultor Manuel Cusachs. El seu grup d’amics el formaven entre altres Joan Rectoret, Josep Fradera, Terri o Manuel Cuyàs pare. Reconegut gastrònom, va ser membre de la Confraria L'Olla Benigna, membre dels jurats dels Plats de Conill de Mataró, cuiner i elaborador de salses, confitures i licors. La seva afició gastronòmica el va portar a presentar un programa de cuina a TVMataró
Una altra de les seves aficions va ser l’excursionisme, que el va portar a recórrer totes les comarques catalanes. A més, va publicar els llibres "D'Òrrius estant" (1996) i "Catalunya pas a pas. De Fredes a la Seu d'Urgell pel GR-7" (2007). També va escriure contes com el recull "Rondalles populars" i una col·laboració a "Deu eren deu les mentides d'un poble", editat a Argentona, on residí els últims anys. Tenia 4 fills i 2 filles i actualment estava casat amb l'historiadora Margarida Colomer.
El secretari general de la Unió de Botiguers, Josep Filbà, ha recordat l'important paper que va jugar Serras en l'impuls i la creació de la primera associació comercial de la ciutat, l'any 1978. Filbà recorda que van ser anys de moltes "queixes i reivindicacions". Sota la presidència de Serras, apunta Filbà, es va aconseguir "estendre la consciència del comerç i de la seva importància a la ciutat".