Imatge del TecnoCampus. Foto: R. G.

Nou organisme a TecnoCampus per promoure les empreses en l'àmbit de la salut

Kenko és una acceleradora que compta amb el suport de Foundingers Group i Telefonica, per a empreses dedicades a les solucions digitals en salut

TecnoCampus, Foundingers Group i Telefonica Open Future han creat Kenko, un organisme dedicat a promoure empreses que de l'àmbit de al salut, en concret aquelles que desenvolupen solcuions dirigides a salut digital. Kenko compta amb un total de cinc empreses en la seva primera edició, dedicades entre altres àmbits a la prevenció de malalties visuals en nens, plataformes de telemedicina o la lluita contra els transtorns com l'autisme .

Les cinc start-ups seleccionades comptaran amb el suport de mentors, de les empreses col·laboradores de Kenko i d’oficines gratuïtes al Hub Salut de l’edifici TCM6 del parc empresarial de TecnoCampus. a més d'accés als recursos oferts per Telefónica Open Future. El programa d’acceleració finalitzarà al juliol amb la celebració del Investor Day, esdeveniment on els emprenedors podran presentar el seu projecte davant els Business Angels, inversors i Venture Capital especialitzats.

Aquestes són les cinc empreses seleccionades

  • Hygeia Technologies: el seuprojecte Supervision ofereix una aplicació destinada a la prevenció de malalties visuals en nens pel mal ús de dispositius mòbils (tablets i smartphones). L’objectiu de l’aplicació és que els usuaris, majoritàriament nens i adolescents, utilitzin els dispositius en la distància adequada i controlar el temps d’exposició per evitar l’augment del risc de desenvolupar malalties visuals refractives, principalment miopia, fatiga ocular o ull sec.
  • Meditic Health: Plataforma de telemedicina que possibilita la prestació de serveis mèdics personalitzats entre facultatius, pacients i organitzacions sanitàries ubicades en qualsevol part del món. Està enfocada a la gestió i l’aprovisionament de serveis mèdics a distància, eliminant barreres geogràfiques i de disponibilitat de l’especialista, aportant noves eines tecnològiques, de comunicació i de treball col·laboratiu entre els propis professionals i els pacients.
  • Brainally: Plataforma que pretén millorar la independència de nens amb trastorns de Desenvolupament neurològic, així com autisme, dèficit d’atenció, alcoholisme fetal o prematuritat extrema. BrainAlly digitalitza i personalitza l’assistència cognitiva (tractament, monitorització i prevenció) per oferir ajuda a les famílies afectades d’una manera efectiva, innovadora i assequible gràcies a la neurociència, anàlisis de big data i la Intel·ligència artificial.
  • Psycoco: La App que vol escoltar i connectar pacients i psicòlegs. Gràcies al seu buscador avançat, on el client explica amb una breu fase el motiu de la seva consulta, Psicoco vol ajudar als pacients a trencar el gel i a perdre la por, adaptant-se al format que més s’adeqüi a les necessitats de clients: visita física, trucada o videotrucada.
  • Omadrevida: Solució digital per la gestió de la cura de la salut infantil en hospitals, incrementant la seva eficiència i atenuant els riscs. El seu sistema de validació redueix el temps de Serveis d’infermeria i millora la seguretat del pacient. El model comercial de Omadre és el model de subscripció B2B basat en la mida de l’hospital, la seva ubicació i la personalització del producte.


 

Etiquetes: