Una de les activitats del projecte TecnoGirl. Foto: Ajuntament

Noves iniciatives per acostar la tecnologia i la ciència a noies d'entre 12 i 18 anys

El projecte mataroní TecnoGirl arriba amb noves propostes per intentar disminuir la bretxa de gènere entre les professions d'aquest àmbit

Acostar la tecnologia i la ciència a les noies d'entre 12 i 18 anys per disminuir la bretxa de gènere entre les professions d'aquest àmbit. Aquest és l'objectiu de TecnoGirl, un projecte impulsat pel TecnoCampus i les biblioteques de la ciutat que s'ha implementat aquest 2019 i que durant el darrer trimestre de l'any arriba carregat de noves propostes. Hi ha previstes exposicions, una escape room i tallers de ciència i tecnologia, entre altres activitats.

Des de l'Ajuntament constaten que els primers mesos del projecte han estat tot un èxit gràcies a la bona acollida de les diferents iniciatives que s'han dut a terme. Un total de 13.336 persones han participat en les diverses activitats programades: 2 exposicions, “Dones i tecnologia” i “Superwomen, Super Inventors” amb un total de 133 persones visitants; 14 BiblioLabs i tallers de ciència i tecnologia amb una participació de 116 joves, dels quals 95 eren noies. I per acabar, el HackGirl: primera Hackható en femení a Mataró i a la comarca del Maresme amb una participació de 31 noies.

De cara a aquest darrer trimestre es farà una exposició que es farà a  la biblioteca Pompeu Fabra que parlarà de  les aportacions de les dones en la tecnologia al llarg de la història, amb l’objectiu de fer visible i posar en valor el rol de la dona en aquest àmbit. També s'organitzarà una escape room tecnològica i a més, BiblioLabs i tallers de tecnologia i ciència dirigits a joves de 12 a 16 anys amb els quals es vol promoure l’adquisició de  noves habilitats i competències en el camp de la de tecnologia i ciència.