La T-Mobilitat és un abonament de transport que ha de permetre accedir a qualsevol mitjà de transport públic col·lectiu de Catalunya amb una única targeta, amb un sistema que afavorirà l'ús recurrent. Actualment s'està desplegant la tecnologia del nou sistema d'integració tarifaria, amb la intenció d'implementar-lo durant aquesta legislatura. L'objectiu és que es desplegui arreu del país, inclòs Mataró i el Maresme, perquè també es pugui utilitzar en el transport urbà, com ara el Mataró Bus. Però el camí està sent molt lent, ja que fa molts anys que se'n parla i no s'acaba de concretar, més enllà de proves pilot i de la seva implementació fins limitada.
Aquesta setmana, però, s'ha donat un pas més en l'etern camí per fer-la possible. El Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han acordat crear un grup de treball conjunt per desplegar la T-Mobilitat arreu de Catalunya. L'objectiu és que el municipalisme participi de forma coordinada del projecte per millorar-ne la implementació, atès que el transport urbà també podrà fer servir aquest títol de transport.
El grup de treball participarà de totes les fases del desplegament per anticipar obstacles i complir les necessitats i expectatives del territori. També ajudarà a definir el nou model tarifari. L'òrgan es constituirà en les pròximes setmanes i es reunirà trimestralment. Estarà presidit per la directora general de Transports i Mobilitat, Susi López. El grup de treball estarà format per tècnics i representants del Departament i de l'FMC, tal com s'ha acordat en la reunió que s'ha celebrat aquest dimarts a la tarda entre la consellera Sílvia Paneque i el president de l'ens local i alcalde de Mataró, David Bote.
A la reunió també hi ha hagut el vicepresident de l'FMC i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; la presidenta de la Comissió d'Habitatge de l'FMC i alcaldessa de Vilajuïga, Joana Cobo; la presidenta de la Comissió de Mobilitat de l'FMC i alcaldessa de Térmens, Concepció Cañadell, i la secretària general de l'FMC, Susanna Mérida.
Paneque ha recalcat que l'òrgan neix amb la voluntat de "recollir les sensibilitats, les inquietuds i les propostes dels pobles i ciutats" i ha considerat "necessari" desenvolupar "aquest projecte tan important per la mobilitat del país de forma coordinada amb els municipis". Al seu parer, escoltar el territori i fer-lo partícip "és la forma de garantir l'èxit de la implementació de la T-Mobilitat".