Foto: TecnoCampus

Silvia Ruiz

Premi Creatic per a una plataforma de màrqueting intel·ligent

Epinium, que permet conèixer els gustos dels consumidors i les tendències de mercat a temps real, ha estat guardonada pel TecnoCampus i l'Ajuntament

La start-up Epinium,una plataforma de màrqueting intel·ligent, és la guanyadora de la dissetena edició delspremisCreatic, que atorguen el TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró. Els guardons es van lliurar ahir dijous al foyer de l'auditori del parc empresarial i tecnològic mataroní, en un acte que va reunir més de 200 persones. Va ser durant la Nit de l'Emprenedoria i la Innovació, un punt de trobada per a emprenedors, start-ups i empreses del territori. Ells van ser els protagonistes d’una vetllada on es va fer un reconeixement a les iniciatives emprenedores, d’innovació i de responsabilitat social de les organitzacions. L’acte el van conduir els actors de la companyia Dosics, Carles Xuriguera i Rafael Faixedas, que van posar el toc d’humor a la nit.

Epinium és una plataforma d’estudis de mercat en temps real a través de l’ús de la intel·ligència artificial i el “big data”

L’alcalde de Mataró, David Bote, va ser l’encarregat de donar la benvinguda a l’acte. Bote va voler recordar que l’emprenedoria és un dels objectes del projecte Mataró 2022 i que “en una nit com aquesta, em mostro satisfet de complir amb els nostres objectius”. L’alcalde va voler agrair a tots els assistents l’esforç per tirar endavant nous projectes. “Davant dels reptes cal esperança, relacionant-la amb conceptes com inconformisme i emprenedoria, dues paraules que vosaltres coneixeu molt bé”, va comentar dirigint-se als nominats. I els animà a continuar: “Cal arriscar, iniciar viatges i abordar reptes, però sempre sabent com fer-ho. Això és el TecnoCampus i és el que avui premiem als aventurers i a les seves idees”.

“Davant dels reptes cal esperança, relacionant-la amb conceptes com inconformisme i emprenedoria, dues paraules que vosaltres coneixeu molt bé”, va dir Bote als assistents

El primer reconeixement de la nit va ser a la Responsabilitat Social de les Organitzacions. Núria Moreno, regidora d’Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura, va destacar la importància del compromís social de les empreses i la bona feina que s’està fent en aquest sentit a Mataró i el Maresme. “La nostra funció és identificar i posar en relleu les bones pràctiques que les empreses estan portant a terme i que suposen una millora en la societat”, va apuntar, per afegir que “de les 200 empreses identificades, un total de 136 tenen seu a Mataró”. Segons Moreno, “la Responsabilitat Social és una manera més justa i més humana d’entendre l’economia i la societat”. A continuació, Esther Àguila, de la Residència El Maresme, va ser l’encarregada de pronunciar unes paraules en representació de les empreses premiades amb aquest reconeixement.

Reconeixement a la innovació

Com a novetat respecte a l’anterior edició, enguany es van entregar uns reconeixements a la Innovació, lliurats a aquelles empreses que han apostat per la innovació com a estratègia de creixement i consolidació i/o han implementat iniciatives empresarials d’impacte social. Els premis van ser per Calce&Socks, de Joan Cusachs, en la categoria d’Innovació Empresarial, i Som Mobilitat, d’Arnau Vilardell, en la categoria d’Innovació Social. B-Swim va rebre també una menció especial.

El moment més esperat de la nit era el lliurament dels premis Creatic a l’emprenedoria, que enguany arribaven a la seva 17a edició. Un total de 34 projectes optaven a ser premiats en les tres categories: millor projecte universitari, millor idea de negoci i millor start-up. El guanyador a l’Emprenedoria Universitària va ser John Enrique Correa amb la seva proposta d’un robot capaç de detectar i neutralitzar mines antipersones. Els premis Creatic a la Millor Idea empresarial van ser, en primera posició, per Thumblock, un projecte sobre tecnologia biomètrica liderat per Miquel Giménez Moreno, i en segona posició, Bitxos, de la mà d’Esther Pradell i Sònia Mestre. Dins d’aquesta categoria, Global Player, de Borja Alonso de Paz, també va rebre una menció especial. 

Els últims reconeixements de la nit van ser per a la Millor Start-up. Dins d’aquesta categoria el primer premi va ser per Epinium, una plataforma d’estudis de mercat en temps real a través de l’ús de la intel·ligència artificial i el “big data” impulsada per Carlos Martínez i Miquel Ferrando. I el segon premi el va rebre Supervision, una app per preveure malalties oculars a infants liderada per Agustín Arasanz Duque i Agustín Arasanz Julià.Tant els primers com els segons classificats dels premis a la millor idea i millor start-up van ser dotats d’un premi en metàl·lic de 5.000 i 3.000 euros respectivament i un 50% de bonificació durant el primer any a la incubadora del TecnoCampus. 

Etiquetes: