La Casa de la Cultura Popular s'havia d'inaugurar per Les Santes de 2015. Així ho preveia l'acord signat per l'Ajuntament i la plataforma Salvem Can Fàbregas per crear aquest equipament que s'ha d'ubicar a la nau reconstruïda, en un solar habilitat a la cantonada dels carrers Biada i Tetuan. La reconstrucció i adequació de l'immoble havia de costar 2,6 milions d'euros i ho havia de pagar El Corte Inglés. Més d'un any més tard, però, el citat solar segueix completament buit, i no hi ha pas visos que la reconstrucció hagi de començar aviat, mentre les peces de Can Fàbregas segueixen dormint en un solar del veïnat de Valldeix.
ERC va presentar una pregunta al Ple sobre l'estat del projecte i planteja buscar alternatives
El grup municipal d'ERC va presentar una pregunta al Ple d'octubre per conèixer l'estat del projecte. La regidora d'Urbanisme, Núria Calpe, va respondre que el mes de setembre passat ja s'havien resolt un seguit de projectes tècnics per estudiar la viabilita tde la reconstrucció de Can Fàbregas en la seva futura ubicació. Calpe també va apuntar que tot el projecte costaria 4,7 milions d'euros, gairebé el doble de la xifra anunciada quan es va presentar. Uns diners, en tot cas, dels quals l'Ajuntament no disposa per tirar endavant l'operació, sense capacitat pressupostària i amb l'arribada del Corte Inglés posposada sine die.
Que no quedi "encallat"
Davant d'aquest panorama, ERC considera que cal estudiar alternatives perquè el projecte de la Casa de la Cultura Popular pugui tirar endavant, sense que depengui d'aquests entrebancs urbanístics i econòmics. La regidora republicana Anna Salicrú considera que l'equipament té massa interès per a la ciutat (de fet recorda que ERC ja el portava al programa electoral de les eleccions de 2011) com per quedar "encallat" per aquesta situació. "Mentre no tornem a disposar de recursos econòmics o no vingui El Corte Inglés, seguim sense Casa de la Cultura Popular", resol.
Per això, els republicans proposen estudiar altres possibles seus per al projecte, com ara Can Marfà, que de fet ja serveix de "llar" de les figures i comparses durant l'any. "Només és una opció que posem sobre la taula, segur que hi ha altres alternatives a debatre", apunta Salicrú. El projecte de la Casa de la Cultura Popular és fruit d'un acord entre l'Ajuntament, la CUP i la Plataforma Salvem Can Fàbregas, a canvi de tancar els processos judicials oberts a l'entorn de l'arribada del Corte Inglés.