Al llarg de la història el món públic ha estat construït sense les dones i, per tant, el model actual no ha estat dissenyat per elles. És per aquest motiu que la dimensió del món públic, polític, que poden aportar les dones és molt diferent i profitós. La comissionada de la Presidència per als programes internacionals d'Igualtat i Ciutadania, Dolors Renau, ha fet avui dimarts, dia 14, una defensa aferrissada de la forma femenina de veure, interpretar i governar el món. En el marc dels actes del Dia Internacional de les Dones, la conferència La veu pública de la dona, ha explorat l'evolució de la relació entre la dona i els diversos àmbits públics.
La democràcia grega s'acostuma a situar com a model per tothom quan determinats ciutadans no podien decidir, entre ells les dones; Rosseau aposta per universalitzar els drets, menys a les dones,... trobaríem molts exemples que malauradament mostren una contradicció flagrant, explica Renau. Segons l'exparlamentària al Parlament Europeu, les dones no han tingut una dimensió pública al llarg de la història i això ha tingut conseqüències: La història ha hipertrofiat el lideratge masculí, l'ha fet violent i exigent; i això les dones ho podrien alleugerir.
Tot i que Dolors Renau ha posat èmfasi en la condicionants històrics que ens han portat fins avui en dia, s'ha mostrat esperançada que la situació seguirà el canvi que en els darrers anys s'ha viscut. La representació de les dones ha opinat- encara no té el reconeixement social adequat. Cal trencar molts rols socials, des dels horaris al tipus de feina.
Dolors Renau, llicenciada en filologia i lletres i diplomada en psicologia i membre de l'executiva federal socialista, ha estat acompanyada de l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, que ha volgut recordat l'aprovació aquesta legislatura de la llei contra la violència de gènere i de la futura llei d'igualtats. L'acte l'ha presentat la regidora de Participació, Cooperació Internacional i Dona, Maria Rosa Cuscó.