El Departament de Salut ha decidit congelar la reobertura de l'oci nocturn anunciada tot just aquest dimarts. La marxa enrere s'ha decidit després d'haver constatat que de que es va treballar la resolució per autoritzar l'obertura d'aquests locals l'índex de rebrot ha pujat, i que els indicadors per als propers dies auguren que hi podria haver noves pujades.
El Procicat aprovava dimarts que els locals d'oci nocturn poguessin reobrir però sense fer ús de la pista de ball. L'ordre els permetia reobrir fins a les tres de la matinada i obligava a ocupar la pista de ball amb taules i cadires o només cadires. Es limitava l'aforament al 50%, s'obligava el públic a dur mascareta mentre no estigués consumint i als responsables del local a tenir un registre d'assistents davant possibles contagis.
L'obertura havia de tenir lloc a partir d'aquest dimecres, en contra d'algunes veus crítiques que consideraven la mesura poc oportuna en un escenari de corba ascendent del nombre de contagiats. Al migdia, però, el secretari de Salut, Marc Ramentol, atribuïa a "aspectes de correcció formal" del document el fet que la resolució que autoritzava la reobertura encara no s'hagués publicat al Diari Oficial de la Generalitat. Finalment, el Govern ha decidit fer marxa enrere i congelar la reobertura de locals d'oci nocturn davant les previsions que l'índex de rebrot del coronavirus continuï pujant en els pròxims dies.
La Fecasarm exigeix a Vergés rectificar o dimitir
Els empresaris expliquen que ja havien fet contractacions, comprat producte i tret treballadors dels ERTO
La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha exigit a la consellera de Salut, Alba Vergés, una rectificació sobre la paralització de la reobertura dels locals d'oci nocturn i, si no és així, la dimissió. En un comunicat, ha criticat els canvis de criteri "sobtats" i ha alertat que molts empresaris ja han tret treballadors dels ERTO, han comprat producte i fins i tot venut entrades i cobrat reserves a clients. L'organització ha insistit que la decisió ha arribat "poc més de 24 hores després" que la mateixa Generalitat aprovés la reobertura amb limitacions. L'organització ha acusat Vergés d'"arruïnar" 30.000 famílies i ha anunciat reclamacions de responsabilitat patrimonial.
La Fecasarm ha apuntat que aquest no és el primer canvi de criteri del Departament de Salut, que ja va fer marxa enrere en l'obertura de les discoteques al cap de 72 hores de permetre que obrissin amb la fi de l'estat d'alarma. Posteriorment van poder obrir fins al 24 de juliol sense pista de ball i des de llavors es va decretar novament el seu tancament. "Des d'aquella data, 24 de juliol, els contagis a Catalunya no han fet més que augmentar i el responsable no ha estat l'oci nocturn", ha defensat la Fecasarm.
En aquesta ocasió, ha afirmat que la pròpia Generalitat havia reconegut que les activitats d'oci nocturn legal "eren un clar aliat de cares a lluitar contra el botellón" i havia anunciat la reobertura però tot i això s'ha fet enrere.