Un instant de la roda de premsa

V. B.

Serveis Territorials afirma que va negociar amb la direcció de Camí del Mig

L'obertura a última hora d'una tercera línia a primer ha provocat les protestes dels pares i mares d'aquesta escola

El director de Serveis Territorials, Vicent García, ha defensat que l’obertura d’una tercera línia a primer a l’escola Camí del Mig va ser “negociada” amb la direcció del centre. Tot i reconèixer que es va fer a l’estiu, “fora de termini”, García ha assegurat que Inspecció d’Educació ho va parlar amb direcció de Camí del Mig “sense que hi estiguessin obligats” a fer-ho. García ha recordat que Serveis Territorials “està obligat a escolaritzar tots els alumnes” i que l’increment de demanda de matrícula, detectada durant el mes de juliol a l’est de la ciutat, se centrava en l’escola Camí del Mig. “No podíem anar en contra de les famílies”, ha assegurat el director de l’organisme. A més, García ha defensat que amb l’obertura d’aquesta tercera línia, la ràtio d’alumnes de primer curs a Camí del Mig es reduirà. “Si baixen les ràtios, la qualitat pedagògica serà millor”, ha dit.

García ha fet aquestes declaracions durant la roda de premsa de valoració de l’inici de curs dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental. En l’àmbit exclusivament mataroní, García s’ha mostrat esperançat que l’escola Marta Mata estigui “en ple funcionament” a l’inici del següent curs. Tot i així, ha reconegut que el termini és “molt just” i que si sorgeix qualsevol imprevist es podrien produir endarreriments. Per això confia en què la construcció del centre, tal i com marca el compromís del Departament d’Ensenyament, s’iniciarà durant aquest trimestre per poder estar finalitzada el juliol de l’any vinent i poder, així, iniciar el trasllat des del CEIP Antonio Machado.

Més alumnes, més hores lectives
La construcció de nous centres i les ampliacions de línies són elements clau en l’inici d’un curs que, tant al Maresme com a la resta de Catalunya, bat rècords d’alumnes. El ‘baby boom’ experimentat l’any 2008 es deixa notar enguany als centres escolars. La comarca comptabilitza en aqeust curs 46.193 alumnes d’educació infantil, primària, ESO, batxillerat, cicles formatius i educació especial. Són 2.742 més que l’any anterior. El personal docent, segons les dades facilitades per Serveis Territorials, el personal docent augmenta en prop d’un miler al Maresme i al Vallès. Els sindicats han denunciat que el creixement del nombre d’alumnes no ha vingut acompanyat del respectiu augment de la plantilla de professors per fer-hi front amb garanties. García, però, ha recordat que en aquest curs els docents imparteixen una hora lectiva més a la setmana. Segons els seus càlculs, si hi ha un total de 8.885 professors al Maresme i al Vallès, les dues comarques comptaran amb 8885 hores lectives més a la setmana, que haurien de servir per atendre aquest augment d’alumnes.

Des de Serveis Territorials, les prioritats per al curs 2011-2012, segons ha desgranat el seu director, seran la lluita contra el fracàs escolar, a través de noves iniciatives com el Suport Escolar Personalitzat; el pla d’impuls de la lectura, la participació de les famílies en la tasca educativa dels seus fills i la potenciació de la cultura de l’esforç.

Etiquetes: