V. B.

The Drunk Monk, millor cerveseria de l’Estat espanyol segons RateBeer

El rànquing de la web nord-americana situa la taverna mataronina com la sisena millor d'Europa i la dotzena del món

L’establiment mataroní The Drunk Monk és la millor cerveseria de l’Estat espanyol, la sisena d’Europa i la dotzena del món, segons el rànquing que elabora la pàgina web nord-americana RateBeer. La pàgina, una referència mundial del sector i especialitzada en el món de les cerveses artesanes, elabora cada any una llista dels millors establiments d’aquest àmbit, per votació dels usuaris. Aquest és el tercer any consecutiu en què The Drunk Monk, una petita taverna ubicada a la Via Europa 30, encapçala la llista a nivell espanyol. RateBeer és una web nord-americana que exerceix de punt de trobada de la comunitat cervesera internacional, i que valora tant la qualitat de les begudes com les característiques dels locals on es dispensen.

The Drunk Monk va obrir portes l’any 2001 i està gestionat per Sven Bosch, d’origen belga. La seva és la pàtria de les cerveses, i de fet el local presenta una imatge pròpia de les tavernes d’aquell país. Actualment The Drunk Monk compta amb una selecció de 550 cerveses, la majoria poc habituals: edicions limitades i especials, cerveses úniques madurades en barriques de vi i whisky, de fermentació espontània, vintage, envellides des de fa més de 15 anys... I procedents d’arreu del món. “El ventall de cerveses disponibles avui en dia és enorme, des d’EUA a Noruega, Dinamarca, Nova Zelanda, Escòcia o Itàlia”, explica Bosch. El propietari de la taverna considera que en els darrers anys s’ha produït “una revolució” en el món cerveser, tant en la producció com en el consum. “Abans el consumidor es conformava amb qualsevol cervesa que li servissin, però cada cop és més selectiu i exigent, i en demana d’un estil o d’un país determinat”, assegura Bosch.

Clients d'arreu de l'Estat
La popularitat de The Drunk Monk ha crescut arran dels diversos reconeixements internacionals i de la seva projecció mediàtica (fa pocs dies Bosch protagonitzava una Contra de La Vanguardia). El local està ple a vessar moltes nits, però Bosch no vol ampliar-lo més. “Prefereixo que em quedi petit a que se’m faci massa gran, i poder mantenir un contacte proper amb la gent”, assegura. Els clients no tan sols són mataronins; la popularitat de l’establiment també atreu habitualment aficionats a la cervesa de Barcelona, Madrid, València o el País Basc. “La comunitat cervesera creix, i cada dia hi ha més establiments especialitzats, però fins fa poc costava trobar una cerveseria com la nostra”, constata Bosch. 



Etiquetes: