Torna el Nosaltres, torna la cultura segura i torna l’aposta pel format proper i petit. El pati de Can Marchal, una mena de refugi públic situat al cor de l’Eixample de Mataró, tornarà a ser el racó de la cultura segura cada dijous de juliol i d’agost. Aquest dijous, dia 1, s’estrena la nova edició del certamen impulsat per Clack com a símbol de retrobada postpandèmica, validat pel públic en la primera edició i reforçat en l’any de la seva consolidació.
Tots els dijous de juliol i agost, el pati de Can Marchal acollirà una proposta de cultura propera
Programació àmplia i variada, encara més presència femenina, més teixit social col·laborant-hi i la intenció d’esdevenir el festival d’estiu de Mataró, des d’una cooperativa cultural “però de servei públic” i amb el suport de l’Ajuntament són algunes de les característiques d’aquesta nova edició del Nosaltres. Capgròs repeteix com a mitjà col·laborador.
Cuidar la comunitat
El Nosaltres té cura del teixit creatiu de Mataró i fa reposar la major part de pes de la seva programació bé en propostes mataronines i maresmenques o bé en altres artistes que han sintonitzat amb el format, el propòsit i l’ambient d’aquest festival. Ho explicaven els dos directors del Nosaltres, la Cristina Madrid i l’Eloi Aymerich, en la presentació i posaven d’exemple la Suu. La cantant repeteix l’experiència de l’any passat (de fet ja ha esgotat un passi i té a la venda un segon) perquè li va agradar molt l’experiència, el què i sobretot el com. “Al Nosaltres apostem per la cultura artesanal i de quilòmetre 0, propera i creiem que la ciutadania i les entitats entenen el model de codi obert, transparent i el més horitzontal possible. Un dels esforços que hem fet és mirar què s’està creant, reivindicar el talent local, que n’hi ha i molt”, diu Aymerich. “I apostem per un festival plenament paritari, encara més que l’any passat, tant a dalt de l’escenari com a nivell tècnic i de treballadores: la qualitat la fa el compromís i creiem que hem d’apostar en aquest sentit”, afegeix Madrid.
El regidor de Cultura de l’Ajuntament Xesco Gomar posa sobretot en valor del Nosaltres que “s’ha acabat que a l’agost tothom desapareixi i no hi hagi cultura a Mataró. El festival demostra que la pandèmia també ha tret el millor de tots i totes.