Xavier Amat

Tot en identificació i etiquetatge

STGlobal ofereix solucions globals de traçabilitat amb especial atenció a la nova Captura de Dades per Radiofreqüència RFID i al servei tècnic

 Soporte Técnico Global de Servicios S.L. és el nom complet de l’empresa que el novembre de 2007 obria les seves portes amb la finalitat de donar solucions a d’altres empreses en la qüestió de la traçabilitat del producte, la identificació i l’etiquetatge, i amb especial atenció al servei tècnic. De fet, els sis socis que la van fundar (Juan Pedro Sánchez, Jordi Juvany, Raúl Ibarz, Roberto Morgado, Toni Montes y Joel Boixader) venien a cobrir en gran part l’espai deixat per l’empresa de la que ja procedien i que havia fet fallida. Aquella experiència acumulada i el coneixement dels clients, junt amb el suport en l’assessorament de l’IMPEM de l’Ajuntament de Mataró i de Tecnocampus Mataró – Maresme, ha portat a que en dos anys STGlobal s’hagi fet un lloc en el mercat i que la seva cartera de clients sigui superior a 250, entre petites, mitjanes i grans empreses. “Els inicis no han estat del tot fàcils, i més amb el context econòmic en el que ens hem trobat, però ens anem consolidant i cada any facturem més que l’anterior”, explica Joan Pere Sánchez, director tècnic i comercial de STGlobal.

L’empresa va ser la primera ens instal•lar-se a l’edifici del parc científic i de la innovació Tecnocampus Mataró – Maresme al carrer Vallveric, i són l’única de les que allí conviuen amb sortida directe a l’exterior. “Som una mica diferents de les altres empreses que hi ha al TCM, perquè tenim una part d’administració i gestió però també una part més tècnica, movent maquinària amunt i avall, i per tant necessitem zona de carregar i descarregar de material”, diu Sánchez, que tot i així considera que STGlobal sí que és una empresa relacionada amb les noves tecnologies: “Evidentment, el sistema d’etiquetar una caixa està inventat de fa temps, però van canviant els components tècnics i tecnològics per fer-ho”.

L’exemple més clar és el nou Etiquetat de Captura de Dades per Radiofreqüència, conegut amb les sigles RFID. Consisteix en un substitut del codi de barres per una etiqueta que porta un xip anomenat TAG, i unes antenes poden llegir aquest xip sense necessitat d’usar lectors òptics com fins ara. STGlobal està fent una clara aposta per aquest sistema, i un dels projectes més ambiciosos que té en preparació és l’etiquetatge de tot el fons de la biblioteca Pompeu Fabra de Mataró amb el nou sistema RFID. “En aquests moments la proposta està sobre la taula de la Diputació”, comenta Raúl Ibarz, responsable del departament d’identificació.

Des de software fins a bobines d’etiquetes
Però independentment dels nous sistemes d’identificació que de ben segur s’aniran fent un lloc al mercat, STGlobal aporta solucions a les empreses en tot allò relacionat amb l’etiquetatge. En el seu catàleg hi té robots aplicadors en línia, impressores d’etiquetatge industrial, lectors de codis de barres, software informàtic per gestió i control, bobines d’etiquetes i ribbon corresponents... És a dir, un servei global de traçabilitat per a les empreses. És en el tema del servei tècnic, però, on, segons Ibarz hi tenen el seu fort: “Comptem amb taller propi i un servei amb molta experiència en reparacions dels equips”. “El que ens distingeix de la competència és la qualitat en el servei, que és directe i proper”, considera Jordi Juvany, responsable d’administració de STGlobal. Ibarz afegeix: “Les empreses multinacionals basen el seu negoci en la venta de producte, i nosaltres tenim l’entrada a partir del servei, i és després de conèixer la qualitat del servei tècnic que oferim que l’empresa ens acostuma a demanar productes”. Aquest 2009 STGlobal ha pres part d’una important Fira, el Saló Hispack 2009 d’embalatge i etiquetatge, a Barcelona, presentant-hi els seus productes i serveis, participació que “ens ha permès potenciar molt la marca i de la qual em quedat força satisfets”, diu Joan Pere Sánchez.

Etiquetes: