-

capgros.com / ACN

Un empresari construirà dos macroprostíbuls al polígon de Les Hortes

Els dos locals, un dels quals ja té llicència d'activitat autoritzada per la Generalitat, sumarien prop de 100 habitacions

L'empresa 'Jose Maria Colomer Ribot SL' està construint al polígon de Les Hortes de Mataró dos prostíbuls, que, en suma, reuniran gairebé un centenar d'habitacions. Segons ha avançat l'Agència Catalana de Notícies (ACN) un d'aquests superarà les 50 habitacions i l'altra en tindrà una trentena. Les dimensions dels dos bordells podria convertir el polígon mataroní en un dels emplaçaments prostibularis més grans d'Europa, malgrat que l'obscurantisme d'aquest sector empresarial fa difícil constatar-ho. En qualsevol cas, l'empresari, nouvingut al món de la prostitució, ja rivalitza de ple dret amb locals com 'Pascha' de la ciutat alemanya de Colònia -126 habitacions- i, el de la Jonquera (Alt Empordà) -de 60 habitacions i encara en construcció.

El promotor José Maria Colomer Ribot ha demanat a través de dues empreses diferents dues llicències de 'Sala de festes amb espectacles i annex'. La Generalitat, l'organisme competent a aquesta matèria, ha atorgat una llicència a l'empresa 'Jose Maria Colomer Ribot SL' i l'autoritza a construir un prostíbul en el domicili del carrer Via Sergia número 27. A l'actualitat aquest punt del carrer Via Sergia és un gran solar en construcció. El mateix empresari ha demanat una segona llicència a través de l'empresa 'Resseguidora-33' per aixecar un altre prostíbul en el domicili del carrer Josep Calvet número 60, a uns centenars de metres de l'altre local. Actualment en aquest emplaçament hi ha un edifici d'oficines pràcticament en runes. Segons ACN, les dues llicències ja estan concedides. L'Ajuntament, però, tan sols ha confirmat que la llicència de Via Sèrgia ha estat autoritzada per la Generalitat, mentre que la de Josep Calvet tan sols es troba en tràmits inicials. L'administrador únic de les dues empreses és José Maria Colomer Ribot, i així consta en el registre mercantil.Tot apunta a que aquesta jugada a dues bandes de l'empresari vol evitar que cap altre local similar li faci competència dins del polígon de Les Hortes. Curiosament l'empresa propietària d'aquest local ho és també de la masia de Can Ribot, freqüent a les televisions de les llars catalanes a causa de la sèrie de TVC 'La Riera'.

La Generalitat regula els locals de pública concurrència on s'exerceix la prostitució a través del Decret 217/2002 i l'Ordre PRE/335/2003. Aquests dos textos estipulen que cada prostíbul ha de comptar amb habitacions annexes especialment habilitades, amb lavabo i no menys de 6 m², per aquesta pràctica. A més, deixa, clar que no pot aixecar-se un nou bordell a menys de 150 metres d'un altre ja existent. A l'Estat espanyol no és il·legal que algú es prostitueixi, només ho és el proxenetisme, és a dir, enriquir-se amb l'explotació sexual d'una altra persona. El benefici per als propietaris dels prostíbuls el donen el lloguer que cobren a les treballadores sexuals de les habitacions on aquestes s'enduen els clients.

Competència de la Generalitat
La Regidora de Promoció Econòmica i responsable de Llicències municipals, Alícia Romero, ha explicat a capgros.com que l'Ajuntament és qui rep les sol·licituds d'aquest tipus de llicències, però “no és competent” per atorgar-les. “L'ordre de la Generalitat de 2003 regula aquest tipus d'activitats, els seus requeriments i condicionants, així que la Generalitat és l'administració que autoritza aquestes llicències”, ha dit. Romero ha apuntat que el mes de juliol passat van rebre la demanda de llicència per al prostíbul de Via Sèrgia. Aquesta va ser enviada a la Generalitat, que va notificar-ne l'autorització a data del 8 de gener passat. “Nosaltres no podem fer res més que atorgar-la perquè és la Generalitat qui estableix la regulació d'aquesta activitat”, ha reiterat la regidora. Respecte a l'altra petició per al bordell del carrer Josep Calvet, Romero ha apuntat que la llicència està “en una fase molt inicial" de tramitació.

Romero ha recordat que els Ajuntaments sovint es troben “atrapats” en l'obligatorietat de complir normatives estatals o autonòmiques en les quals no tenen veu. “Preferiríem que a la ciutat s'instal·lessin activitats d'unes altres característiques, però aquí només ens podem limtiar a complir la normativa”, ha dit. Tot i això, ha explicat que davant la polèmica que s'està generant a municipis catalans per la instal·lació de macroprostíbuls en els seus termes municipals, com és el cas que es viu ara a La Jonquera, la Generalitat “s'hauria de plantejar modificar l'ordre” que regula aquest tipus d'activitats.

Opina sobre aquesta noticia al fòrum de Capgròs.com

Etiquetes: