cedit per Televisió de Mataró

Judith Vives

Un projecte de fotografies panoràmiques esfèriques guanya el premi Cre@tic

Els premis als projectes innovadors es van entregar en el sopar-gala de la Nit amb Visió celebrada a la sala Privat

Una empresa dedicada a la realització de fotografies en format panoràmic esfèric ha resultat la guanyadora de la novena edició dels premis Cre@tic, que es van entregar dimecres, dia 18, en el transcurs de la Nit amb Visió. El projecte Pronoràmic, guardonat amb 6000 euros, està impulsat pel jove Narcís Rovira. El jurat dels premis Crea@tic va valorar d’aquest projecte tant el factor innovador com la seva solidesa i les possibilitats de futur que presenta. Amb aquestes fotografies panoràmiques de 360 graus s’afavoreix una major interactivitat amb la imatge ja que “permet que l’usuari se senti com si estigués al lloc, i pugui mirar a dreta o esquerra, i a dalt o baix”, segons va explicar Rovira. A més, de les imatges poden sortir clips amb informació complementària. A tall d’exemple, l’impulsor del projecte va explicar que en la fotografia d’un museu es pot afegir informació de les obres o dels horaris. En aquest sentit, Rovira va explicar als mitjans que de moment ja ha fet una d’aquestes imatges panoràmiques per al Museu d’Història Natural de Barcelona. El projecte Pronoramic ha estat recolzat per la preincubadora de talent CUB del Tecnocampus .

El projecte empresarial Carta digital, presentat per Sandra Cantero Rodríguez i Inma Santos, va rebre el segon premi. Es tracta d’un menú virtual per a la gestió integral del sector de la restauració. El tercer classificat va ser el projecte empresarial HOKO Sport, presentat per Joaquin León. És un projecte de creació i venda on-line de roba tècnica esportiva. A l’edició d’enguany dels Premis Crea@tic s’han presentat 16 projectes, que representen una xifra rècord en relació a les 8 edicions anteriors. A més, durant la vetllada es van entregar diversos diplomes de reconeixement a les empreses de la ciutat que han destacat per la seva responsabilitat social organitzativa (RSO).

La Nit amb Visió va repetir el format estrenat l’any passat, un sopar-gala a la sala Privat on es va servir un refrigeri a peu dret per afavorir les relacions i els contactes entre els assistents. L’acte va estar amenitzat pel periodista i imitador Queco Novell, i presidit per l’alcalde, Joan Antoni Baron, i la presidenta de l’IMPEM i la Fundació TecnoCampus, Alícia Romero, que va destacar la Nit amb Visió i els premis Crea@tic com un “producte innovador de l’administració”. Romero, a més, va recalcar la importància de l’acompanyament que des de l’IMPEM es fa en el procés de creació de les empreses. Per la seva banda, l’alcalde va destacar en el seu discurs la necessitat d’aprofitar el temps “amb la que està caient” per tal que la ciutat estigui ben posicionada quan se surti de l’actual cicle econòmic. “És difícil mirar més enllà del dia a dia”, va reconèixer, tot insistint que cal “mirar més enllà i veure com ens posicionem”. En aquest sentit, Baron va repassar les apostes estratègiques de la ciutat, com el TecnoCampus o el Corte Inglès, que han de contribuir a fer realitat un model de ciutat territorialment cohesionada, compacta, mediambientalment sostenible i amb una economia diversificada que aporta per la innovació.
 

Etiquetes: