No totes les parelles són iguals, i per això hi ha moltes formes diferents de casaments ideals. Molts nuvis volen fugir d’algunes de les tradicions i celebrar el seu casament a la seva manera, trencant el concepte tradicional d’aquest esdeveniment. Cada vegada es porta més la personalització en els casaments, els petits detalls que fan que aquell dia sigui diferent i que realment es vegi la personalitat de la parella en cada element. Però també comencen a ser tendència els enllaços únics i allunyats del concepte més clàssic.
Molts dels que opten per fer aquests casaments busquen trencar algunes formalitats, tenir més intimitat, fer que sigui un moment més divertit o simplement fer-ho ‘a la seva manera’. Així i tot, com als casaments més clàssics, l’esdeveniment requereix preparació, comptar amb diferents proveïdors, organització, detalls, fotografia... Tot el necessari per fer que aquell dia sigui únic i es recordi per sempre.
Un casament secret
L’Ainània i en David es van casar en secret el passat 28 de setembre. Aquest tipus de casament ‘secret’ cada vegada està més de moda i es coneix amb el nom de ‘Elopment’. Es tracta de contraure matrimoni en secret o amb molt pocs assistents, de forma gairebé sobtada i a la naturalesa.
“Al principi havia de ser secret total, sense que ni ho sabessin els nostres pares. Però a mitjans de juliol vaig començar a canviar d’opinió i al final vam decidir que sí que els hi diríem als pares. Els vam comunicar el dia i l’hora indicats els convidàvem a la cerimònia del casament”, explica l’Ainània, la qual és professora de ioga i compta amb més de 36.000 seguidors al seu Instagram @ainania_yoga.
L’Ainània va de descobrir aquest tipus de casament a través d’una amiga seva que és fotògrafa i que es dedica a fer les fotos d’aquests enllaços, és @intrepidventure a Instagram. “Treballo en part d’influencer, comparteixo molt la meva vida a les xarxes socials i per tant estic exposada a que molta gent opini. Volia que el casament fos una cosa íntima, molt nostra d’en David i jo, per això li vaig proposar fer aquest enllaç íntim i va estar-hi d’acord”, diu. “Tinc amics i familiars com les meves tietes o cosins que van assabentar-se que ens havíem casat quan van veure les fotos a Instagram. Molts ens preguntaven si les fotos eren una sessió de fotos o si ens havíem casat de veritat!”.
El lloc escollit va ser la Cala De S’alguer a Palamós. Una cala on només es pot accedir caminant o en vaixell. En David va arribar a la cala pel camí de ronda quan encara era de nit i quedaven pocs minuts perquè sortís el sol pel mar, amb el seu amic que feia de padrí de casament, els seus pares i l’alcalde de Palamós que va oficiar la cerimònia. Poc després va arribar l’Ainània amb els seus pares i acompanyants.
Sobre si celebraran un altre casament amb la resta de la família, “per nosaltres ja en tenim prou però hi ha familiars que ens ho demanen. Potser d’aquí a un o dos anys farem el que nosaltres diem ‘una festa de l’amor’”.
Un casament sobre rodes
És possible unir l’esdeveniment de casar-se amb la teva gran afició. Així ho van fer la Mar i l’Israel, dos apassionats del ciclisme que van muntar un circuit en bicicleta i una caminada per arribar al seu lloc de cerimònia. “El dia abans ens vam casar pel civil i l’endemà vam fer la celebració a la nostra manera”, expliquen. “Gran part dels nostres amics són del món de la bicicleta, per això vam decidir simular una trobada amb bicicleta. Vam preparar un ‘welcome pack’ amb mallots pels que anaven en bicicleta i samarretes per aquells que van fer el recorregut caminant, la majoria membres de la família. Aquell dia vam quedar a un punt a prop de Montserrat i el recorregut finalitzava a les coves de Salnitre, on es va oficiar la cerimònia. Després vam fer el dinar a un restaurant de la zona”.
Els nuvis van oferir el vestuari als convidats però ells mateixos també van tenir un mallot personalitzat de nuvi i de núvia. A més a més, es van casar enfilats a les seves bicicletes que també anaven decorades.
La idea de fer aquest casament diferent la van agafar d’uns amics que ho van fer de forma semblant. “De la idea de casar-nos ens agradava molt la part de reunir-nos amb la família i els amics però no ens sentíem còmodes amb el fet que això pogués suposar un compromís per ningú, per haver de comprar-se roba, vestits, anar a la perruqueria... Nosaltres vam demanar als convidats, que al final van ser uns 200, que vinguessin amb sabates còmodes i prou”.
Encara que es tractava d’un casament on no van fer falta alguns proveïdors d’enllaços més convencionals, van necessitar un temps per organitzar-se.“Pensàvem que no seria difícil preparar-ho perquè ho volíem fer tot molt senzill però al final et vas embolicant, acabes convidant a gairebé 200 persones, preparant mallots i samarretes per tothom, les invitacions... Va ser molta feina però tampoc res de l’altre món, va ser divertit”. A més a més, la parella va preparar sorpreses i regals pels convidats.
Sobre l’organització d’un casament, ho tenen clar: “Recomanem a les parelles que tinguin paciència, que siguin flexibles i que no es tanquin amb una sola idea perquè hi ha milers d’opcions. I si tenen una afició molt forta, com nosaltres la bici, els animem a fer un casament diferent que sigui significatiu per ells”.
Un casament a un altre país
Preparar un casament mentre vius a milers de kilòmetres on se celebrarà és una forma diferent de casar-se i a vegades també pot ser una mica difícil. “Va ser complicat però no impossible. El més difícil va ser la barrera lingüística. Jo sempre necessitava que el meu marit em traduís les coses o preguntés tots els dubtes que teníem. De fet, quan vam viatjar a Polònia uns mesos abans del casament, ell es va quedar amb mi durant la prova del pentinat per fer de traductor entre la perruquera i jo!”, Explica Sol.
La parella, que es va casar fa poques setmanes, va comptar amb una ajuda important. “La meva tieta es dedica a l’organització de casaments i va venir des d’Argentina i ens va ajudar molt amb els arranjaments florals, la decoració, etc. La cosina del meu marit també ens va donar un cop de mà amb el disseny de les invitacions i es va encarregar dels detalls de papereria del dia del casament”, diu.
Per les fotos no van tenir cap problema, de seguida van trobar una fotògrafa, Aga Sokol, a través del seu compte d’Instagram @agasokolphoto i els va agradar molt. “Em vaig assegurar que parlés anglès per poder expressar bé el que volíem. Un dia vam fer Skype, vam tenir molt bon feeling i en aquell moment ja vam saber que ella seria l’escollida!”
Sol i Wojciech són una parella jove i volien un casament entre tradicional i modern. “Va ser un casament molt a l’estil Pinterest, d’aquesta xarxa social és on vaig agafar gran part de la inspiració!”. Ho van fer tot amb un estil rústic alhora que elegant, a una granja reformada que compta amb restaurant i hotel.
Com a consell pels nuvis que estan preparant el seu gran dia, Sol recomana “que s’ho prenguin amb calma, que intentin no estressar-se, tot i que és difícil no fer-ho, i que sempre siguin ells els que decideixin”. I així va ser en el seu cas.