capgros.com

Un treball de recerca de la història familiar guanya el Premi Thos i Codina

L'autora del treball, Sandra Borràs, s'emporta un premi de 750 euros

Un treball de recerca de la història familiar de Can Rogent ha resultat el guanyador de la vuitena edició del Premi Thos i Codina de Treballs de Recerca de Batxillerat que organitza el Grup d’Història del Casal. El nom del treball guanyador es va donar a conèixer en el marc de l’acte institucional en motiu de la diada de Sant Raimon de Penyafort que es va celebrar divendres 16 al Col·legi d’Advocats de Mataró. L’autora del treball, Sandra Borràs, s’emporta un premi de 750 euros. D’altra banda, el treball d’Andrea Pariente “Navegant per la història: una aproximació a la marina catalana”, dedicat als navegants del Maresme més destacats del segle XIX i XX, s’ha emportat un accèssit valorat amb 250 euros.  

En total, en aquesta edició s’han presentat al certamen un total de cinc treballs de recerca. A banda dels dos premiats, la resta de treballs són “El barri de la Llàntia”, dedicat als orígens d’aquest barri mataroní, “La música que sona cada Nadal”, dedicat a la música d’Els Pastorets de Mataró, i “Genealogia, la descoberta dels nostres orígens: els Riera, la recerca d’una nissaga”, la recerca de la genealogia familiar.

L’any passat el VIIè premi Thos i Codina es va declarar desert però el jurat va atorgar un accèssit al treball La premsa de Malgrat durant el franquisme realitzat per Marta Carrasco de l’IES Palafolls.
El jurat el formen dos membres del Grup d’Història del Casal (Jaume Vellvehí i Maria Salicrú-Maltas), la catedràtica de l’IES Thos i Codina Núria Nogueras, Mercè Colomer -en representació d’Òmnium Cultural- i el Degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats, Julio Naveira.







Etiquetes: