L'escola Maria Mercè Marçal. Foto: R. G.

Una escola de Mataró, amb legionel·la des de fa tres cursos

L'Ajuntament ha decidit canviar tota la xarxa d'aigua de l'escola Maria Mercè Marçal davant la impossibilitat d'eliminar-ne el bacteri

Una lluita que s'ha deixat ja per impossible. L'escola Maria Mercè Marçal de Mataró porta des del juny de 2016 donant positiu en les analítiques de legionel·la al seu circuit d'aigua calenta. S'ha intentat de totes les maneres possibles acabar amb aquest brot, però segueix reapareixent, cosa que ha impedit durant tot aquest temps als alumnes d'aquest centre del Camí de la Serra poder-se dutxar a l'escola. El consistori ha decidit finalment canviar el circuit d'aigua, operació que costarà 114.000 euros. 

El passat 14 de novembre l'alcalde, David Bote, i el regidor d'Educació, Miquel Àngel Vadell, es van reunir amb la comunitat educativa de l'escola, inaugurada l'any 2009, per anunciar la substitució de tota la instal·lació d'aigua. Els treballs es duran a terme el proper estiu i s'espera que acabin d'una vegada per totes amb la problemàtica. El brot va aparèixer el juny de 2016, quan una analítica va donar positiva en legionel·la al circuit d'aigua calenta de l'escola. 

En aquell moment, segons informa l'Ajuntament, es van dur a terme els tractaments indicats pel Ministeri de Sanitat, i alhora es va instal·lar una xarxa provisional paral·leloa que podia fer arribar aigua potable a l'escola. Aquesta xarxa ha estat la que ha acabat donant servei a l'escola des de llavors. Tot i que en un primer moment la legionel·la no va aparèixer més en els controls, al cap d'un temps, a l'estiu de 2017, va tornar a donar positiu. Des de llavors, ni els continus tractaments realitzats ni les modificacions que s’han anat executant en la xarxa d’aigua han aconseguit eradicar la presència de la legionel·la. Per culpa d'això les dutxes no es poden utilitzar, però si tots els altres dispositius. 

L’Ajuntament ha començat a redactar el projecte de renovació total de la instal·lació de distribució d’aigua, incloent la substitució de totes les aixetes per eliminar qualsevol element que pugui estar contaminat. Es preveu que les obres tinguin un cost de 114.000 € i que puguin executar-se a l’estiu de 2019, durant les vacances escolars.

 

Etiquetes: