El Ple de l'Ajuntament va aconseguir transmetre una imatge d'unitat en el rebuig al tancament de línies de P3 i altres mesures proposades per la Generalitat en la planificació escolar a Mataró. En les darreres setmanes els partits d'esquerres s'havien desmarcat en part de la postura de l'Ajuntament i el Consell Escolar, criticant per exemple l'aposta pels instituts-escola feta pel consistori. El mateix dia del Ple van fer una roda de premsa amb la nova Plataforma en Defensa de l'Educació, a la qual pertanyen ERC, VOLEM, CUP i ICV-EUiA, on de manera estranya es va llegir el mateix text que minuts després s'aprovaria al Ple. Una imatge de divisió que va ser criticada al Ple per partits com el PP, que considera que Serveis Territorials d'Ensenyament "ens ha marcat un gol" en aquest sentit.
Finalment, però, tots els grups van votar favorablement a la proposta de resolució que es va presentar al Ple. La proposta original que en un principi portaven conjuntament PSC, VOLEM i CUP es va consensuar previament amb tots els grups, després que el regidor d'Educació, Miquel Àngel Vadell, els comuniques els resultats, molt negatius, de la reunió amb Serveis Territorials sobre planificació escolar. El text reclama que no es tanqui cap grup de P3 -la Generalitat en vol clausurar tres a Cirera, Rocafonda i Tomàs Viñas-, que s’obri un grup de 1r de primària a l’Escola Joan Coromines i que s’obrin 4 o 5 grups de 1r ESO en centres públics. Serveis Territorials només complirà amb aquesta última part amb quatre noves línies, i per afegir més llenya al foc en dues d'elles ho farà amb mòduls prefabricats, als instituts Puig i Cadafalch i Alexandre Satorras.
El text recorda que el 2016-2017 començaran el curs de P3 uns 87 alumnes menys que els que s'han escolaritzat en el curs actual, mentre que a 1r d'ESO n'hi haurà 142 més. Aquestes oscil·lacions demogràfiques fa anys que se sap que succeirien, per això el consistori va aprovar per unanimitat el març de 2014 el document 'Planificació escolar a Mataró 2013-2020, després de pactar-lo amb la comunitat educativa. En el marc de la revisió anual d'aquest document, el mes de desembre passat es va aprovar una planificació escolar concreta per al curs 2016-2017, que es va traslladar a Serveis Territorials. En aquest document es reclamava aprofitar la davallada demogràfica en alumnes de P3 per reduir la ràtio de les aules enlloc de tancar línies. Però la Generalitat no hi ha fet cas.