En arribar a Sant Jaume, els manifestants van llegir un comunicat on van denunciar que CatSalut “continua fent camí de manera unilateral per desmantellar els serveis” que ofereix aquest centre. La principal queixa radica en les negociacions que, segons la Coordinadora, s’estan realitzant amb empreses privades per veure si poden assumir serveis sociosanitaris que actualment ofereix el Consorci. Denuncien que de fet ja s’estan derivant “pacients a empreses privades quan es mantenen llits buits a Sant Jaume”. Pel que fa a l’Hospital de Mataró, denuncien que s’hi manté una unitat sencera buida de 40 llits, al centre d’aguts, mentre “s’apilen malalts a l’hospital de dia”.
"Reorganització" sociosanitària
CatSalut preveu un pla de reorganització del Consorci Sanitari del Maresme per fer front als més de dos milions d’euros de deute de l’organisme (malgrat que la Generalitat acumula un deute històric molt superior amb l’hospital mataroní). Aquest pla preveu la reorganització dels serveis sociosanitaris per al Maresme, que la coordinadora titlla de massa obscur, ja que no ha comptat amb la ve de treballadors ni usuaris. “Estem davant d’un Cop d’Estat Sanitari”, van assegurar en el manifest, per continuar afirmant que “la salut no és cap negoci”. Exigeixen poder prendre en l’elaboració d’aquest full de ruta, clar i participat sense el qual es neguen en rodó al trasllat de Sant Jaume.
L’ocupació de l’antic hospital va continuar durant diumenge amb diverses activitats i tallers dedicats a la situació actual de la sanitat pública.