La Plataforma Cívica del Carrer Sant Antoni va entrar ahir dijous, dia 7, una carta al registre de l’Ajuntament en la que reclamen “un canvi en l’ordenança perquè a les obres en zones de risc com és el nostre carrer i altres on van cap al mar i tenen sediments molt fins i de sorra de riera s’hi actuï de manera correcte”. Jaume Calsapeu, un dels veïns afectats per l’esfondrament de les dues cases al carrer sant Antoni, durant el mes de març i abril, explica que malgrat estar satisfets de l’actuació de l’Ajuntament en el moment de la caiguda dels edificis, ara “cal que facin autocrítica”.
Per la plataforma, l’excavació de la zona ha estat “barroera i sense protecció a les cases veïnes; la punta de l’iceberg són les que han caigut però alguns han marxat, altres no poden viure a casa seva i molts viuen amb l’ai al cor per tenir la casa amb esquerdes o apuntalades”. També recorda que algunes activitats “com el Lotus Blau” han hagut de “cancel·lar les seves coses com les classes de ioga degut a la caiguda dels edificis”. Consideren que “no es van prendre mesures suficients” per evitar l’esfondrament.
Aquesta plataforma critica que “el projecte executiu de les obres de Can Tuñi, causa dels esfondraments dels edificis, van entrar a l’Ajuntament quan ja havien caigut les cases, perquè tant tard? Perquè comencen abans de rebre-ho?” Es preguntava. Per ells, “no pot ser que un projecte executiu amb les mesures a fer entri a finals d’abril, quan ja han caigut dues cases”.