El científic Jorge Wagensberg va citar el passat dia 9 en la conferència inaugural de la Fira Innovàtic, la ciutat Mataró com un exemple d'innovació, gràcies precisament a iniciatives com la fira que se celebra fins diumenge al Nou Parc Central. Idees com ara la de classificar és una manera de comprendre o canviar una veritat no és cap vergonya, van marcar el ritme de la conferència, durant el científic va explicar algunes anècdotes sobre el món científic i tecnològic. En aquest aspecte va referir-se més concretament a la nanotecnologia, atès que algun company seu treballa en aquest camp tecnològic, sobre el qual podríem dir que ens permet fabricar materials a la carta. Wagensberg també va fer referència al lema de la fira, una de les seves frases més conegudes que diu que la tecnologia no només vol conèixer el món, vol canviar-lo. A més, va fer una petita crítica al sistema escolar, sobre el qual va comentar que pràcticament obliguen a l'alumne a comprendre i que per tenir gent ben estimulada i preparada, caldria un professor per cada deu alumnes, però el que hem de preguntar-nos, és si la gent estaria disposada a invertir més diners, per millorar una educació que, mirant els resultats acadèmics, es troba en crisis.
Prèviament a la conferència de Wagensberg, Alícia Romero, presidenta de l'IMPEM, que va ser l'encarregada de presentar la fira, que va explicar que es troba fragmentada en tres parts: persones, empreses i ciutat, i que compta amb la col·laboració de quaranta quatre expositors. Romero va parlar també sobre els elements que es volen millorar i potenciar a través del projecte Tecno Campus, com són els sectors tradicionals, a qui intenten assessorar, la creació de nou teixit productiu, i la formació professional, on volen potenciar la capacitat emprenedora.
L'alcalde Joan Antoni Baron va tancar l'acte explicant el per què de la fira. Va insistir en la idea que Mataró ha de ser una ciutat cohesionada, i que empraran totes les eines necessàries, les polítiques, les tecnològiques, les d'innovació, les urbanístiques, etc., per fer de Mataró una ciutat coordinada on tothom tingui la seva oportunitat laboral. Baron va afegir també que la ciutat està en un moment "en què es juga el futur, perquè podem fer de Mataró una metròpolis solament habitable, o podem transformar-la en un lloc capdavanter dins l'àmbit tecnològic, que ens permeti viure-hi i treballar-hi.