-

Salva Fernàndez

Xavier Cugat: 'Com a mataroní, l’AVE és la millor opció'

L'empresari local explica la seva experiència en el primer trajecte de l'Ave Barcelona – Madrid

L’empresari mataroní Xavier Cugat va realitzar dimecres passat, dia 20, el primer trajecte de l’AVE que uneix Barcelona i Madrid. A les 6.00h del matí el tren d’alta velocitat iniciava el seu periple cap a la capital de l’Estat. "Com a mataroní, l’AVE és la millor opció"”, assegura Cugat, director d’una empresa d’energies renovables que per feina, viatja constantment i que va estrenar el primer trajecte Barcelona – Madrid amb el nou comboi. L’empresari va explicar que "l’opció de l’aeroport pels que vivim aquí és travessar tot Barcelona en cotxe, embarcar, facturar, etc. O anar fent transbords de Rodalies", mentre que "amb l’Ave a Sants ens han millorat de cop la comunicació”. “I suposo que encara millorarà més amb la propera estació de Sagrera”, va afegir.

Cugat va arribar ben aviat, sobre les 5.00h del matí, a l’estació de Sants. “Amb l’expectació creada i pensant en tots els periodistes, tenia por de no trobar aparcament, com va passar a algunes persones”, va explicar l’empresari. Durant el trajecte, els passatgers van poder visitar la cabina del conductor per veure la velocitat del comboi. Cugat es va mostrar sorprès pel fet que “l’indicador de velocitat no va estar sempre als 300 km per hora i tot i això vam arribar abans de l’hora prevista”. “Deuen tenir un marge de maniobra, perquè si no hagués estat per un tren que havia de passar davant nostre i que ens va fer estar aturats una estoneta, encara hauríem arribat abans”, va afegir.

La comoditat i els serveis són altres dels punts positius que Cugat destaca d’aquest nou AVE. “El problema amb l’avió és que de trajecte en si és poca estona, pel que la gent de negocis no pot estar treballant amb el portàtil durant el viatge”, va explicar l’empresari, qui va assenyalar que “prefereixo arribar amb vint minuts més de trajecte però podent aprofitar al màxim les dues hores i poc treballant, ja que hi ha una cobertura pel 3G excel·lent”. D’altra banda, Cugat també va destacar l’espai entre seients, molt més “ampli que en l’avió”, o la cafeteria que hi ha a l’Ave i la llibertat de moviments que un té viatjant amb el comboi. Tot, segons l’empresari mataroní, sota “un preu amb el que el Pont Aeri no pot competir”. “L’anada i tornada m’ha sortit per uns 300 euros tot en classe club enfront d’una classe turisme de 400 euros en pont aeri”. A la meitat de la seva capacitat (el 100% de les classes club i preferent i un 20% de turista més o menys) Cugat va assenyalar que “tampoc era un horari per a turistes o oci” i que “per aquest tipus de client, si es mira amb previsió i es compra el bitllet abans, també sortirà molt a compte si es consulten les tarifes”.

Etiquetes: