Algunes de les trenta escenes que formen el pessebre

R. Radó

Més de 4.500 persones visiten el pessebre vivent d’Òrrius

Al voltant de dos-cents orriuencs participen d'una manera o d'una altra en l'organització del pessebre vievnt, un dels més importants del país.

Unes 4.500 persones van acostar-se als carrers d'Òrrius entre Nadal i Sant Esteve per contemplar el pessebre vivent que es representava a Òrrius per vuitè any consecutiu. Més de dues-centes persones participen d'alguna manera o altra en l'espectacle, un dels pessebres vivents més importants de Catalunya.

El director del muntatge, Antoni Trenchs, fa un balanç “molt positiu” de l'edició d'enguany, “tant a nivell d'organització com de públic”. Trenchs explica que la gran majoria del públic assistent venia de fora d'Òrrius i sortien del recorregut molt satisfets: “els comentaris que se sentien eren molt positius i sortien encantats amb l'entorn, ja que el muntatge es representa en un paratge natural”.

Entre les novetats de l'edició d'enguany, destaca l'escena dels picapedrers, per a la qual va construir-se una piràmide de vuit metres d'alçada a partir de blocs de pedra. Al capdamunt de la piràmide, els picapedrers donaven forma a una figura en un efecte que el mateix director qualifica de “molt impactant”.

Un altre dels canvis ha estat l'ubicació de l'escena del mercat, que ha passat del segon lloc del recorregut a situar-se en un espai més ampli que permetia que s'hi concentrés més públic. D'aquesta manera, es van reduir les aglomeracions a l'inici de l'espectacle i es va fer més fluïd el trànsit dels visitants.

A nivell organitzatiu, a partir d'aquest any s'ha constituït l'Associació d'Amics del Pessebre Vivent d'Òrrius, amb l'objectiu de garantir la continuïtat del projecte i millorar-ne l'estructura de funcionament.