-

Salva Fernàndez

No Man's Sky, el controvertit joc més venut del mes d'agost

Omple les cistelles de jocs de segona mà de les grans cadenes.

No Man’s Sky ha estat el joc del mes d’agost per diversos motius. Primer, perquè era un dels llançaments per a Playstation 4 més esperats (també surt a PC) amb Sony promocionant-lo com un dels grans títols que tenia per oferir davant la seva competència, Microsoft i Nintendo. Després, perquè el projecte ha acabat lluny de les expectatives generades al seu voltant. El títol prometia viatjar per l’espai, conèixer milions de planetes, descobrir noves espècies i fauna creada de manera procedural i explorar fins l’infinit, sense un gran objectiu a complir. El problema és que aquesta posada en escena ha acabat fent-se molt repetitiva a les poques hores per la poca varietat de planetes i tasques a realitzar.

Una de les innovacions de la companyia Hello Games era la de oferir un sistema de creació de planetes procedural: el joc produeix, a partir de milers de paràmetres,  espècies i localitzacions aleatòries per donar sensació que cada jugador trobava coses úniques. Però el resultat ha estat ben diferent: planetes molt similars, mecàniques de joc que es repetien a qualsevol lloc que exploréssim i animals estrambòtics lluny del que s’havia promès des de la companyia. Tampoc ha acompanyat que sigui gairebé impossible trobar-se amb amics per la galaxia.

Aquesta decepció general, els problemes de la versió de PC a nivell de rendiment i el seu elevat preu -60 euros per una producció considerada ‘indie’ pel volum de treballadors- ha provocat que No Man’s Sky sigui el més venut a Espanya, però a la vegada el que més presència té als cistells de segona mà de cadenes com Game. A PC, 255.000 persones el jugaven el dia de la sortida. 5 dies després hi havia un rati d’abandonament del 90%. I a nivell digital ha estat un dels jocs més retornats a Steam, Amazon i PSN.