La Sepsis Challenge arriba a la seva cinquena edició amb la Marxa Solidària del Maresme, que se celebra el proper 27 d’octubre. Es tracta d’una cita amb un recorregut de 77km amb 1.350m de desnivell, passant pels ports de la zona, com Òrrius, Parpers, Bordoi en un circuit d’anada i tornada, Collet i Òrrius per la banda de la Roca.
Diumenge 27, a les 8.30h des del TecnoCampus Mataró-Maresme (c/ d'Ernest Lluch, 32). Preu: 22 € amb llicència; 30 € sense llicència
La peculiaritat d’aquesta marxa es que cadascú la interpreta com vol, ja que es pot fer un tast per saber quina sensació ofereix la marxa, es poden fer un parell de ports i retornar a la sortida al TecnoCampus o es pot intentar fer complerta. En tot cas, és una aposta segura pels amants del ciclisme perquè es pot adaptar a tot tipus d’exigències. La sortida i l’arribada és al mateix parc educatiu, i les inscripcions es poden fer a partir de les 7 del matí. Malgrat el temporal de la setmana a la capital del Maresme, es preveu que la previsió meteorològica aguanti i es pugui fer sense cap tipus de problema.
La sèpsia és una infecció greu que tothom pot patir, arribant a causar la mort per un col·lapse multiorgànic. És per això que la Sepsis Challenge s’organitza per sumar i ajudar de totes les formes possibles a la investigació d’aquesta malaltia. Una marxa atractiva per als esportistes, però sobretot solidària i amb un fons que val la pena tenir en compte. La ruta de la Sepsis Challenge passa per la majoria de ports del centre del Maresme, els mateixos que molts ciclistes de la comarca pugen i baixen cada cap de setmana. D’altra banda, destacar que un equip d’investigadors del Consorci Sanitari del Maresme treballen per fer front i conèixer més a fons solucions per a la sèpsia. Sense anar més lluny, l’any passat un equip d’investigadors del Consorci va publicar tres projectes de recerca relacionats amb la sèpsia finançats gràcies amb la recaptació obtinguda per les edicions anteriors de la cursa solidària Sepsis Challenge.
El primer era un projecte epidemiològic que contribueix a quantificar la necessitat de recursos assistencials per atendre la sèpsia a Catalunya. L’estudi identificava un total de 224.396 casos d’infeccions amb fallida orgànica aguda al nostre país en el període 2005-2016.
El segon treball de recerca consistia en una anàlisi dels indicadors claus en el procés assistencial de la sèpsia que demostrava la importància d’administrar l’antibiòtic als pacients en menys d’una hora. Per últim, el tercer projecte avaluava la capacitat bactericida de diferents molècules de síntesi experimental, desenvolupades per un institut de nanotecnologia vinculat a la UAB, relacionades amb la sèpsia.