La 24 edició de la Nit de la Solidaritat tindrà lloc 22 d’octubre a Mataró, una vetllada a Can Marfà que enguany vol posar l’accent en el dret a la migració, el refugi i l’asil amb perspectiva de gènere. En aquesta línia la ciutat té el compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i, en aquest cas concretament amb els números 5 i 10 que fan referència a l’assoliment de la igualtat entre els gèneres i a la reducció de les desigualtats entre comunitats i països.
Divendres 22, a les 19.30h a Can Marfà (passatge de Can Marfà, 1)
La regidora de Cooperació i Desenvolupament, María José Pérez, serà l’encarregada de donar la benvinguda a les persones assistents a la Nit de la Solidaritat que enguany comptarà amb el diàleg “Fronteres i migracions amb perspectiva de gènere”. La moderadora serà la representant de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), Tània Corrons; i les participants seran la consultora i investigadora en migracions i diversitat i Directora de polítiques migratòries i diversitat en Instrategies, Gemma Pinyol, i la Coordinadora del Proyecto Odös de la Fundación EMET ArcoIris, centre d’atenció integral de mares migrades, Cristina Manzanedo.
La cloenda de l’acte, que anirà a càrrec de l’alcalde, David Bote, també servirà per fer balanç dels projectes de cooperació internacional en els quals participa l’Ajuntament de Mataró a través del Fons Català de Coperació al Desenvolupament o d’altres entitats de la ciutat. L’acte comptarà amb la música de la violoncel·lista Núria Conangla.
Relacionat amb la Nit de la Solidaritat, també s'ha organitzat un acte complementari que tindrà lloc el 26 d’octubre a les 19.30 h al Foment. Es tracta del cinefòrum al voltant del film “Adú”, acte organitzat pel Moviment Educatiu del Maresme.