Una de les peces de la col·lecció de vidre del Museu

capgros.com

El Museu de Mataró mostra les seves col·leccions de vidre

Sota el nom 'Matèries en fusió. El vidre a les col·leccions del Museu', l'exposició es podrà veure fins a inicis del 2023

Amb motiu de la celebració de l’Any Internacional del Vidre, el Museu de Mataró mostra al públic les seves col·leccions per conèixer la importància de la producció vidriera a la ciutat i, a través dels objectes de vidre, desentrellar el com i el quan d’aquesta producció tan singular que va donar volada a Mataró a partir del segle XVII. Sota el nom 'Matèries en fusió. El vidre a les col·leccions del Museu', l'exposició es podrà veure fins a inicis del 2023.

De l'1 d'abril del 2022 al 5 de febrer del 2023 al Museu de Mataró (El Carreró, 17)

Les col·leccions de vidre del Museu es nodreixen en gran manera de les excavacions arqueològiques que s’han dut a terme a la ciutat i al seu territori, des dels anys seixanta fins avui. També provenen de donacions, com la de Cristalleries de Mataró, l’any 2009, que va suposar la incorporació de més de 500 peces de gran singularitat, o de dipòsits de la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani.

L’exposició, que es podrà veure fins a inicis del 23 desplega quatre àmbits temàtics: 'La revolució del vidre bufat a l’antiguitat', 'L’esclat de la producció local renaixentista', 'Càntir, porró i almorratxa: cap a una expressió pròpia del barroc', i 'La industrialització vidriera'.

Cicle expositiu

Es completa la presentació dels objectes de la col·lecció del Museu amb la programació d’un cicle expositiu a la sala 2 i sala 3 amb la participació d’artesans i creadors en vidre contemporanis on mostrarem el treball de Luesma & Vega, Eduardo Nieto, David Gibernau, Ferran Collado, Pròsper Riba, Meritxell Tembleque, Quim Falcó, Esther Aliu, Lara Fluxà i Blanca Casas Brullet.

Aquesta mostra ha comptat amb la col·laboració dels membres de l’Associació del Vidre Bufat de Mataró i d'Esther Aliu.

Etiquetes: