Núria Manté, en nom de la plataforma ciutadana Salvem Can Fàbregas, va qualificar d'atemptat contra el patrimoni de la ciutat la decisió d'enderrocar la fàbrica, presa en una votació ajustada i sota la pressió d'un gran centre comercial, ja que l'edifici no ha perdut cap element dels que en el seu moment van portar a catalogar-lo.
En la seva intervenció, la plataforma va rebutjar que es creï el fals dilema entre locomotora i Can Fàbregas, ja que, al seu entendre no són dues coses incompatibles i va proposar que en totes les operacions urbanístiques en curs es vetlli pel patrimoni arquitectònic, estigui catalogat o no. La portaveu de la plataforma va acabar la seva intervenció citant Sòcrates: qui ens protegirà dels qui ens han de protegir?.
Entre setanta i vuitanta membres de la Plataforma Salvem Can Fàbregas van assistir el ple i van desplegar cartells a favor de la conservació de l'antiga fàbrica. Els assistents, que van aplaudir durant molta estona el discurs de Manté també van deixar anar algunes rialles iròniques durant la rèplica del regidor d'Urbanisme, Arcadi Vilert, com quan va fer referència al canvi de catalogació de la nau de Can Minguell o a la possibilitat de traslladar la xemeneia.
La plataforma també va ser molt crítica amb la proposta d'Esquerra Republicana de conservar la xemeneia de la fàbrica i traslladar-la en una altra ubicació, que va qualificar de capgrossada que de cap manera ens podem prendre seriosament. Segons Manté, el patrimoni no és una sardana que es fa i es desfà ni un castell que es carrega i es descarrega. Sobre aquesta qüestió, l'alcalde, Joan Antoni Baron, va dir que s'estudiaria la possibilitat a fons en cas que fos tècnicament possible. En la roda de premsa posterior al ple, Baron ha afirmat que si la xemeneia es pot salvar, intentarem salvar-la.
En la seva rèplica, el regidor d'Urbanisme, Arcadi Vilert, va qualificar la proposta de poc fonamentada i innecessària. Vilert va dir que el govern ni ha pres ni prendrà cap decisió irreversible sobre aquesta qüestió i va defensar que l'arribada de la locomotora comercial permetrà augmentar el radi d'atracció territorial de la ciutat i també contribuïrà a un nou impuls al comerç actual. El regidor també va apel·lar a la llarga trajectòria de respecte al nostre patrimoni que ha tingut el govern de la ciutat.
Només sis vots a favor
La proposta l'havia presentat el grup municipal de Convergència i Unió (CiU) amb la intenció d'estudiar les opcions que permetin la conservació de Can Fàbregas, en paraules de Joaquim Esperalba. El cap del grup nacionalista també va preguntar com és que l'equip de govern va tenir tanta pressa a descatalogar l'edifici i si s'havia cedit a unes pressions, en referència a l'operador comercial de la locomotora.
Per la seva banda, Paulí Mojedano, va justificar que els populars no donessin suport a la proposta de resolució perquè és l'hora de la responsabilitat i no vol haver-se de penedir que aquest operador no vulgui venir a la ciutat. Tanmateix, Mojedano va fer una defensa de la sensibilitat pel patrimoni de la plataforma i va lamentar la mala forma d'actuar del tripartit: és trist que un ple darrera l'altre haguem d'escoltar sectors ciutadans que es queixen.
Finalment la proposta únicament va comptar amb els vots a favor de CiU, el PP es va abstenir i els tres grups del govern van votar-hi en contra.