Els sindicats policials, així com membres de la Policia Local consultats per Capgros.com, neguen que els aldarulls de dimarts passat a Rocafonda siguin un fet "puntual", tal i com va dir el regidor de Seguretat, Juan Carlos Jerez. Constaten que la situació que es troben en aquest barri i en altres punts de la ciutat acostuma a ser molt conflictiva i reclamen un augment de la plantilla per fer-hi front.
En un comunicat, el sindicat constata que aquests fets "no són la primera vegada que passa i no són tan puntuals". Segons l'organització, incidents com aquests es repeteixen "per la deficitària intervenció preventiva policial que l'Ajuntament realitza a la ciutat en general i en determinats barris en particular". En concret, es refereixen a la "falta de personal a la plantilla de la policia local, del tot insifucient". En aquest sentit, critiquen que l'alcalde reclami a la Generalitat més Mossos i destini més recursos a Mataró "quan el mateix Ajuntament tampoc ho fa, dintre de les seves competències".
Fonts de la plantilla consultades per Capgros.com també han assenyalat que la situació viscuda dimarts al carrer Picasso no és un cas excepcional. "Va passar en un lloc i una hora que va permetre que molts testimonis ho enregistressin, però ens hi hem trobat força vegades ja", assenyalen aquestes fonts, en referència a la hostilitat a la que han de fer front les forces de seguretat quan actuen en determinades zones i àmbits.
En aquest sentit, el sindicat SPL-CME afirma que l’assetjament, insults i agressions que van patir els policies mentre feien el seu treball a Rocafonda ",no tenim cap dubte que en part es van veure fomentades i augmentades com a conseqüències de les declaracions que el regidor Jerez ha fet recentment en diferents mitjans de comunicació, desprestigiant a la plantilla de la policia local amb falsedats". Una mostra de la mala maror existent entre part de la plantilla i l'Ajuntament, arran de qüestions com l'absentisme en el cos policial.
Un altre sindicat, el CSIF, ha assegurat que el que ha provocat l'assetjament a la Policia viscut dimarts passat és una campanya d'odi cap a la Policia Local de Mataró a les xarxes socials, arran de la difusió d'un vídeo amb la presumpta agressió a un home per part de quatre agents. Per això, han assegurat que demanaran la Fiscalia de Mataró que "actuï contra els presumptes responsables de les xarxes socials origen del conflicte". "Aquest ha estat el resultat de les clares intencions de provocació i publicacions dels missatges d’odi contra un col·lectiu", constaten.