Una quinzena de persones van ser ateses a l’Hospital de Mataró la matinada de dijous passat, dia 5, per intoxicació etílica. Segons dades facilitades pel Consorci Sanitari del Maresme, els ingressos es van produir a partir de les dues de la matinada i en una franja curta de temps. Les mateixes fonts destaquen que es tracta d’una xifra més elevada que la mitjana d’una nit festiva a la ciutat, i que totes les persones ateses van ser donades d’alta el mateix dia.
Els fets es van produir a l’entorn d’una macrofesta a la discoteca Cocoa, a la zona d’oci nocturn del polígon del Pla d’en Boet. Fonts sanitàries operatives aquella nit han explicat a capgros.com que els atesos van ser joves, alguns d’ells menors d’edat, i que l’acumulació de casos d’intoxicació etílica en molt poca estona va obligar a mobilitzar diverses ambulàncies cap a aquesta zona. La regidora de Via Pública, Núria Calpe, ha apuntat que l’aforament de la discoteca, de més de 4500 persones, va quedar complet abans de mitjanit. “Molts joves es van quedar fora, fent ‘botellón’ als carrers”, explica Calpe. Policia Local i Mossos d’Esquadra van reforçar la vigilància a la zona, segons ha apuntat la regidora.
La discoteca celebrava aquella nit hi havia una "Festa dels Batxillerats". Es tracta d’una popular macrofesta que promou aquest establiment de manera periòdica i que atreu molt públic juvenil de Mataró i també d’altres poblacions catalanes. Fonts dels Mossos d'Esquadra han explicat la situació viscuda el dijous a la nit com “una mica més desbordada de l’habitual”, però destaquen que no es va produir cap incident greu més enllà de la ingesta excessiva d’alcohol per part d’alguns assistents a la festa. Els fets van generar una certa alarma i força comentaris a les xarxes socials durant el dia següent, sobretot per la gran mobilització d’ambulàncies que es va requerir.
Malgrat que no es va produir cap cas de coma etílic, el SEM va optar per traslladar els afectats cap a l’hospital a causa de les baixes temperatures registrades aquella nit. Amb mínimes de 7 graus, hi havia perill d’hipotèrmies si els joves més afectats es quedaven la via pública per recuperar-se. Les mateixes fonts han assenyalat que la sensació als carrers del polígon va ser “de descontrol” aquella matinada causa del nombre elevat de joves intoxicats.
Coordinació entre la discoteca i Mossos
Per part de l’Ajuntament, Núria Calpe ha destacat que la discoteca va complir amb les normes d’aforament, i que no s’ha detectat cap irregularitat a la festa. L’encarregat de seguretat de la discoteca i els Mossos van estar en contacte permanent, segons ha detallat Calpe, i gràcies a això es va poder activar el dispositiu de seguretat quan l’aforament va quedar complet amb tota la nit per endavant.
Un portaveu de la discoteca ha explicat que aquella nit hi havia assistents menors d’edat (a partir de 16 anys, tal i com permet la legislació d'accés a locals nocturns) ja que era una festa enfocada als estudiants de batxillerat. Ha assegurat, però, que “sota cap concepte” se serveix alcohol als menors de 18 anys al seu establiment i que tampoc deixen entrar a la discoteca a persones excessivament èbries. A més, han destacat que tenien fins a sis persones treballant en els entorns més immediats de la discoteca per garantir un cert ordre, però que no poden controlar tota la via pública.