-

Judith Vives

Tot el món en dansa al centre de Mataró

Entre 150 i 200 persones van seguir les coreografies que es van interpretar aprofitant diferents escenaris urbans del centre de la ciutat

Ballarins i companyies de dansa procedents d'indrets tan diversos del món com Kenia, Brasil, Nigèria o Barcelona van ocupar el passat divendres dia 30 els carrers dels centre de la ciutat amb les seves coreografies. El Museu de Mataró, Can Palauet, Santa Maria, el Fossar Xic i la plaça de la Muralla es van convertir en els telons de fons urbans per a les actuacions de les deu companyies que van participar a Dies de dansa, la marató de dansa contemporània en paisatges urbans que enguany, per primera vegada, s'ha celebrat a Mataró.

L'espectacle, que va durar prop de tres hores, es va iniciar a la plaça de l'Ajuntament, amb una coreografia de Lali Ayguade i Anton Lachky inspirada en el moment dels animals selvàtics. El nombre d'espectadors que van seguir la marató va oscil·lar entre les 150 i 200 persones de mitjana. El saxofonista Furmi es va encarregar de guiar els espectadors d'un escenari a un altre amb la seva música. Un dels espectacles més ben rebuts –va rebre una ovació de més de cinc minuts- va ser el de la companyia Membres, de Brasil, que a la plaça de Santa Maria van interpretar una coreografia inspirada en la dura realitat dels carrers i el món de la drogadicció a ritmes de hip hop. El ball de forta influència africana que va executar el ballarí de la companyia nigeriana Ijòdèè Dance Company al Fossar Xic va ser un altre dels números més aplaudits de la marató.

Presència mataronina
La marató va comptar amb una important presència de companyies mataronines. La primera en actuar, davant de Can Palauet, va ser el grup Sound System, que va animar el públic amb el seu hip-hop desenfadat. Les tres ballarines de DansaeDansa van adaptar la seva coreografia als bancs i la font de la plaça de Santa Maria, mentre que el grup Ouafaa va fer una demostració de dansa marroquina davant la porta de la basílica de Santa Maria que dóna al Fossar Xic. La companyia Trànsit, de la mataronina Maria Rovira, va cloure la marató amb una coreografia que aprofitava la sortida de l'aparcament de Can Xammar com a escenari.