Un concert de 24 hores basat en la primera melodia coneguda és un dels plats forts de la XXXI Setmana de Música Antiga de Mataró, que se celebra del 14 al 28 de novembre sota el títol 'Música Antiga o Música Popular?'. La programació compta amb un total de quatre concerts i dues xerrades centrades en la simbiosi entre les músiques cultes i les músiques populars durant el Renaixement i el Barroc. Aquesta edició compta amb una secció oficial que tractarà la música popular feta amb instruments antics i una secció 'off' que analitzarà la música popular a través de la barreja d'instruments antics i contemporanis.
La secció oficial començarà el 16 de novembre amb el concert a càrrec del Trio Barroc del Cafè, acompanyat per Marc Eegea a la viola de roda i se celebrarà a la Capella dels Dolors de la basílica de Santa Maria. El dimecres 20, a Can Palauet, la musicòloga mataronina Maria Salicrú oferirà la conferència 'La relació entre la música antiga i la música tradicional'.
També a la Capella dels Dolors, el grup Magister Pietrus portarà el 22 de novembre 'Carmina rustica et carmina eclesiastica: la cançó secular popular en la cultura monàstic medieval'. En aquest mateix escenari, se celebrarà la conferència-concert 'The deplorable history of the catalans' a càrrec de Jaume Ayats i el grup La nova Euterpe.
El dia 23 començarà la secció 'off' i ho farà amb un concert de 24 hores a Can Gassol. La Direcció de Cultura, el música valencià Efrén López i l'associació mataronina Mapasonor són els impulsors d'aquest projecte que, sota el nom 'Mentre estigues viu, brilla', interpretaran la melodia complerta més antiga documentada al món. Aquesta composició data del segle II ac i se la coneix com 'Epitafi de Seikilós'. El concert començarà a les 12 hores del 23 de novembre i acabarà 24 hores després.
López la interpretarà amb vuit músics de renom i també comptarà amb el suport de l'artista mataroní Domènec que ha dissenyat l'espai escènic. Mpasonor s'encarregarà de les projectes durant el concert i el coordinaran. A més, el 14 de novembre aquest grup presentarà el projecte a la biblioteca Antoni Comas. La Setmana de Música Antiga de Mataró està organitzada per l'Ajuntament de Mataró i compta amb la col·laboració d'Unda Maris, Te de Tertúlia, el Museu Arxiu de Santa maria i la basílica de Santa Maria.